Šport > Košarka
426 ogledov

Iz pekla do raja in spet nazaj! Tega ni pričakoval nihče!

Derrick White Jimmy Butler Reševalni pas/Twitter Derrick White in Jimmy Butler.
Miami Heat so na odločilni tekmi nadigrali Boston Celtics in se uvrstili v finale lige NBA.

Košarkarji Miami Heat so na odločilni, sedmi tekmi polfinala lige NBA v gosteh pri Boston Celtics zmagali s 103:84, s čimer so se s 4:3 v zmagah uvrstili v veliki finale. V finalu zmagovalca vzhoda že čakajo prvaki zahodne konference Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar. Prva tekma je na sporedu v petek.

Košarkarji Miamija so si priigrali prednost s 3:0 v zmagah, nato pa so izgubili tri zaporedne tekme proti Bostonu in Keltom dopustili izenačenje. Na odločilni tekmi pa je ekipa okrog zvezdnika Jimmyja Butlerja, ki je tokrat dosegel 28 točk, sedem skokov in šest podaj, slavila zanesljivo zmago in se prebila v finale.

"Kot ekipa smo se pogovarjali o tem, da gremo v Boston in dobimo tekmo v gosteh. Naredili smo prav to. Ampak nismo še zadovoljni. Navdušeni smo. Srečni smo, vendar imamo pred seboj novo nalogo," je dejal Butler, ki je postal tudi najkoristnejši igralec (MVP) končnice vzhodne konference.

Miami je prvi osmi nosilec, ki se je po New York Knicks leta 1999 uvrstil v finale lige NBA. Caleb Martin k zmagi dodal 26 točk in deset skokov. Bam Adebayo pa 12 točk in deset skokov.

Kelti so v domačem TD Gardenu bolje začeli, a so prednost v prvi četrtini zapravili in nato izgubili vodstvo. Njihov najboljši igralec, Jayson Tatum, je ob prvem napadu nesrečno pristal na nasprotnikovi nogi in videti je bilo, da se z bolečinami ubada vse do konca tekme, ki jo je končal s 14 točkami. Pri gostiteljih je bil najboljši strelec Jaylen Brown z 19 točkami.

Bostonu tako ni uspelo, da bi se kot prva ekipa v zgodovini prvenstva NBA po zaostanku z 0:3 v zmagah v končnici vrnili in dobili dvoboj, pa čeprav je igral na domačem terenu.

"Ni nam uspelo. Spodletelo nam je in razočarali smo celotno mesto," je po neuspehu dejal Brown, in dodal: "Ne glede na okoliščine, ki smo jih imeli v sezoni, smo imeli danes odlično priložnost. Prišli smo do te točke, nato pa ostali prekratki."

Philadelphia 76ers so za svojega novega trenerja izbrali Nicka Nursa. Petinpetdesetletnik je bil nazadnje glavni trener pri Toronto Raptors in je leta 2019 s kanadsko ekipo osvojil naslov prvaka lige NBA. Nurse bo pri Philadelphii nadomestil Doca Riversa.

NBA, finale Vzhoda (7. tekma):

Boston Celtics - Miami Heat 84:103 (15:22, 26:30, 25:24, 18:27)  /3:4/
Brown 19 (8 sk), White 18; Butler 28 (7 sk, 6 as), Martin 26 (10 sk).

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na štiri zmage

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice