Šport > Košarka
277 ogledov

Konec poti za LeBrona, njegov met za izenačenje blokiran

Nikola Jokić Profimedia
Denver Nuggets so se prvič uvrstili v finale lige NBA.

Znan je prvi finalist končnice lige NBA. V velikem finalu se bodo za naslov prvaka prvič merili košarkarji Denver Nuggets, ki so s 4:0 v zmagah v finalu zahodne konference izločili 17-kratne prvake Los Angeles Lakers.

 

Denver je četrto tekmo finala zahodne konference v Crypto.com Areni v Los Angelesu dobil z izidom 113:111 ter se prvič v zgodovini franšize, ta v ligi NBA igra od leta 1976, uvrstil v finale elitnega severnoameriškega košarkarskega prvenstva.

V vrstah zlatih zrn je bil najboljši Srb Nikola Jokić. Dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA je tekmo končal s 30 točkami, potem ko so Nuggets izničili 15 točk zaostanka ob polčasu. Jokić je ob tem dodal še 14 skokov in 13 asistenc.

Prvi zvezdnik jezernikov LeBron James je sicer tekmo končal s 40 točkami, 10 skoki in devetimi asistencami, a je ostal brez zmage.

Zdelo se je, da bo James sam ohranil sezono Lakersov pri življenju, potem ko je dosegel 31 točk v veličastni predstavi v prvem polčasu, zaradi česar so domači ob polčasu vodili s 73:58.

Toda Jokić je v tretji četrtini vodil napad Nuggetsov, ki je ponovno oživel, in dosegel 13 točk, medtem ko so prvi nosilci zahodne konference ugnali Lakerse s 36:16 in uničili upanje jezernikov.

V dramatičnem finalu četrte četrtine je nato Jokić popeljal Denver do zmage. Pred koncem je imel James še zadnjo priložnost, da izenači in izsili podaljšek, a je njegov met ob pomoči Jamala Murrayja blokiral Aaron Gordon.. Prav s slednjim se je LeBron sprl med dvobojem, ločili so ju njuni soigralci.

Denver sodi v skupino 11 moštev v ligi NBA, ki še nikoli niso osvojila naslova NBA. Košarkarji iz Kolorada se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem obračuna vzhodne obale ZDA. Miami Heat vodi s 3:0 v zmagah proti Boston Celtics.

Član Denverja je slovenski košarkar Vlatko Čančar. Koprčan tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro, zaigralo je le sedem košarkarjev Denverja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice