Šport > Košarka
167 ogledov

Vročica z drugim brejkom spravila Boston v težave

Bam Adebayo Epa
Košarkarji Miamija so še drugič zapored slavili na gostovanju pri Boston Celtics. Serija se zdaj seli na Florido.

Košarkarji Miami Heat so v drugi tekmi konferenčnega finala vzhodne konference v severnoameriški ligi NBA še drugič premagali Boston Celtics, tokrat so bili boljši s 111:105. Kelti, drugopostavljeni nosilci končnice na vzhodu, so tako zapravili prednost domačega igrišča, saj so doma še drugič izgubili. Serija se zdaj seli v Miami.

Levji delež je pri vročici spet opravil Jimmy Butler, ki je tokrat zbral 27 točk. Bam Adebayo je prispeval 22 točk, 17 skokov in devet podaj, Caleb Martin pa je s klopi dodal 25 točk.

Osmopostavljeni nosilci vzhodne konference še naprej presenečajo višje postavljene tekmece. Na poti do konferenčnega finala so v končnici že izločili prve nosilce Milwaukee Bucks in New York Knicks. Po sinočnji zmagi v TD Gardnu pa zdaj težko delo v boju za veliki finale čaka tudi košarkarje Bostona.

Miami je tokrat v uvodu zadnje četrtine zaostajal za 11 točk, Boston pa je še sedem minut pred koncem vodil za devet. Toda Butler je v zadnjih minutah dvoboja Miami vodil do delnega izida 20:9 in tekmo povsem obrnil na glavo, vročica pa je zdaj le še dve zmagi oddaljena od vrnitve v finale lige NBA.

"Fantje nikoli ne odnehajo, nikoli se ne predajo. Radi igramo drug z drugim. Imamo veliko zaupanja drug v drugega," je po tekmi dejal navdušeni Butler.

Jimmy Butler | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi zvezdnik Miamia je v zadnji četrtini dosegel devet točk, pognala pa ga je tudi konfrontacija z Bostonovim Grantom Willamsom, ko so domači še vodili s 96:89.

"Samo zdravo tekmovanje, všeč mi je. Vedno sem tukaj, da tekmujem, včasih se rad pogovarjam. Dokler na koncu zmagamo, sem s tem zadovoljen," je o svojem konfliktu iz oči v oči z Williamsom še dodal Butler.

Pri Bostonu je tokrat 34 točk vpisal Jayson Tatum, Jaylen Brown pa je zadel le sedem od 23 metov iz igre in zbral 16 točk.

Tretja tekma v seriji na štiri zmage bo v nedeljo v Miamiju

* Izid, končnica, konferenčni finale:
- vzhodna konferenca:
Boston Celtics - Miami Heat           105:111
(Miami vodi z 2:0 v zmagah)

* Opomba: moštva v končnici igrajo na štiri zmage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice