Šport > Košarka
375 ogledov

Denver v dramatični končnici ugnal Los Angeles

Aaron Gordon Profimedia
Košarkarji Denver Nuggets so v zaključku prve tekme finala zahodne konference uspeli preprečiti preobrat Lakersov.

Košarkarji moštva Denver Nuggets so na uvodni tekmi za preboj v veliki finale lige NBA ugnali Los Angeles Lakers s 132:126. Kljub vodstvu z 21 točkami v tretji četrtini so se v zadnji minuti tresli za zmago, saj so se gostitelji približali na tri točke zaostanka.

Pri zmagovalcih je Nikola Jokić dosegel kar 34 točk, 21 skokov in 14 podaj ter dosegel šesti trojni dvojček v končnici. Kar 31 točk je dodal Jamal Murray in 21 Kentavious Caldwell-Pope. Slovenec Vlatko Čančar v dresu ekipe iz Kolorada ni dobil priložnosti.

Na nasprotni strani je s 40 točkami in 10 skoki blestel Anthony Davis, LeBron James je dosegel 26 točk in 12 skokov, Austin Reaves pa 23 točk.

"V prvem polčasu smo bili odlični. Nadzorovali smo igro. V drugem delu pa smo ta nadzor sicer izgubili, a smo res dobra ekipa," je po tekmi za ESPN povedal Jokić, Denver pa je prvi del dobil z 72:54.

Nikola Jokić | Avtor: Epa Epa

Los Angeles Lakers so na tekmi povedli le v uvodni minuti z 2:0, kasneje pa vseskozi lovili Denver. Jokića sta občasno pokrivala po dva nasprotna košarkarja, s čimer je ustvaril prostor soigralcem za met. A v drugem delu je steklo tudi Los Angelesu, ki je očitno našel recept za igro z Nuggets. Gostje so se približali na 126:129, 45 sekund pred koncem pa je James zgrešil trojko za izenačenje.

"Vedeli smo, da se bodo približali. To je odlična ekipa. A na koncu ni pomembno, kako tesno je bilo, Zmaga je pač zmaga in šteje samo to," je še dejal Jokić, ki je v zadnjih sekundah zadel tri od štirih prostih metov in pokopal upe zasedbe iz Kalifornije,

Moštvi igrata na štiri zmage. Nazadnje sta se v konferenčnem finalu merili leta 2020, boljši pa je bil Los Angeles, ki je takrat osvojil svoj rekordni 17. naslov.

V finalu vzhoda igrata Miami in Boston, prva tekma pa bo na sporedu v noči na četrtek po slovenskem času.

NBA končnica, finale Zahoda:

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 132:126
(Vlatko Čančar za Denver ni igral)

- Denver vodi z 1:0 v zmagah

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice