Šport > Košarka
3013 ogledov

Noro, kaj je tik pred finalom lige NBA dvakratni MVP izjavil o Čančarju

Nikola Jokić in Vlatko Čančar Profimedia
Čeprav Vlatko Čančar trenutno ni v načrtih glavnega trenerja ekipe Denver Nuggets, pa prvi zvezdnik moštva vseeno izjemno ceni Slovenčev doprinos.

Vlatko Čančar, Nikola Jokić in preostali igralci ekipe Denver Nuggets so ponoči končno dobili tekmece v finalu lige NBA (članek je bil spisan še pred razpletom dvoboja med Boston Celtics in Miami Heat op. p.). Potem ko so zlata zrna kar s 4:0 pometla z Los Angeles Lakers, se je na vzhodu močno zakuhalo, ko so Kelti po zaostanku z 0:3 dobili naslednje tri tekme ter izsilili celo odločilno sedmo tekmo.

Pri Denverju so tako imeli dosti časa za počitek in pripravo na oba morebitna nasprotnika, mimogrede pa so dva dni pred odlločilno sedmo tekmo finala vzhoda organizirali tiskovno konferenco, na kateri so že tradicionalno proti koncu na vrsto prišli tudi tuji mediji, ki so pripotovali v Kolorado.

Nikola Jokić | Avtor: Youtube Youtube

Prvi zvezdnik ekipe Nikola Jokić je tako tik pred koncem druženja z mediji na svoje veliko veselje (vsaj sodeč po izrazu na licu) prejel tudi nekaj vprašanj v srbščini. Med drugim tudi s strani slovenske novinarke Eve Koderman.

"Nikola, pozdrav iz Slovenije. Na Balkanu že vsi vemo, kako dobri ste, kot kaže, pa je komaj sedaj po dveh nazivih MVP in uvrstitvijo v finale to spoznal tudi ves svet. Kako vi to doživljate? Ali odštevate dni do začetka finala? Vprašati pa vas moram tudi za našega Vlatka Čančarja. Ne dobiva veliko priložnosti, toda kadar jo je v rednem delu sezone dobil, jo je vedno dobro izkoristil," je dvakratnega MVP-ja lige in verjetno najboljšega košarkarja trenutno na svetu povprašala slovenska novinarka POP TV-ja.

"Najprej da razložim glede Vlatka, vsakič, ko je dobil priložnost, jo je izkoristil in odigral na pravi način. Dokazal je, da lahko igra na tem nivoju, da s svojim vstopom spremeni potek igre in da ekipa zaigra bolje, ko je on na igrišču. To je po mojem zelo pomembno," je svojega soigralca pohvalil srbski zvezdnik.

Nikola Jokić in Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Čančarjem je sicer najboljši redni del sezone v njegovi NBA karieri, saj je nastopil na 60 tekmah, na katerih je povprečno igral slabih 15 minut, ob 48-odstotnem metu iz igre (37 % za tri točke) pa je povprečno na tekmo dosegal 5 točk, 2,1 skoka in 1,3 asistence na tekmo. V končnici pa je nastopil na vsega 4 tekmah, tekom katerih je dobil povprečno dve minuti in pol za igro. Ni še dosegel točke, zbral pa je skupaj tri skoke in eno asistenco.

"Kar pa se tiče vseh teh nazivov MVP, ne pomenijo mi veliko. Morda mi bodo več pomenili, ko enkrat končam kariero in se ozrem tudi na vse te individualne nagrade," je v stilu pravega šampiona odgovor na vprašanje slovenske novinarke zaključil Jokić.

Kodermanova v spodnjem posnetku postavi svoje vprašanje ob 30:05.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice