Šport > Košarka
136 ogledov

Pri Bostonu preprečili 'metlo'

Jayson Tatum Profimedia
Miami ni izkoristil prve priložnosti, Tatum junak večera.

Košarkarjem ekipe Boston Celtics je uspelo podaljšati serijo v finalu vzhodne konference, saj so v dvoboju z Miami Heat dosegli prvo zmago. Na četrti tekmi, ko je imel Miami pred domačimi navijači prvo priložnost za uvrstitev v veliki finale, so namreč Kelti zmagali s 116:99 in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 1:3.

Miami je sicer še ob polčasu vodil s šestimi točkami prednosti, a je to prednost v tretji četrtini zapravil in se po tem ni več vrnil v igro.

"Ne moremo se še sprostiti," je po zmagi menil trener gostov Joe Mazzulla: "Na naslednji tekmi moramo ohraniti enako raven intenzivnosti, enako miselnost, enako osredotočenost."

Jayson Tatum je za Boston dosegel 34 točk ter k zmagi prispeval še 11 skokov in sedem podaj. Jaylen Brown je k uspehu dodal 17 točk.

"Odlični strelci sčasoma najdejo način, da zadenejo. Od velikega igralca, kot je Tatum, ne pričakujete, da bo imel veliko neprespanih noči. Vendar se morate potruditi, da mu boste čim bolj otežili delo," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra. Njegovemu moštvu tako ni uspea tako imenovana 'metla', saj nasprotnika niso uspeli pomesti s 4:0 v zmagah.

"Izgubljali smo z 0:3, vendar si pred odločilno tekmo nismo naložili preveč pritiska. Poskušamo iti v vsako tekmo posebej. Nocoj nismo razmišljali o štirih zaporednih zmagah, le poskušali smo rešiti našo sezono in to smo tudi storili," pa je po prvi zmagi proti vročici povedal Tatum.

Jayson Tatum | Avtor: Profimedia Profimedia

Za zdaj se v zgodovini lige NBA sicer še ni pripetilo, da bi ekipa, ki je zaostajala z 0:3, zmagala po sedmih tekmah.

Miami torej ostaja favorit za finale in še naprej lovi četrti naslov prvaka v klubski zgodovini (po letih 2006, 2012 in 2013). Pri Miamiju je bil prvi strelec Jimmy Butler z 29 točkami.

V finalu zmagovalca vzhoda že čakajo prvaki zahodne konference Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar. Denver je namreč s 4:0 v zmagah na krilih izjemnih predstav Nikole Jokića, ki je postal tudi najkoristnejši igralec (MVP) končnice zahoda, izločil Los Angeles Lakers.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice