Šport > Košarka
32839 ogledov

Navijači Dallasa 'ponoreli' ob fotografiji Dončića

Kyrie Irving in Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je z objavljeno fotografijo na instagramu obnorel privržence Dallasa.

"Morda bo določen Maverick dobil navdih, ko bo videl, koliko dominantnejši je postal Jokić, odkar je dvignil svojo fizično pripravljenost," je ob predstavah Nikole Jokića v končnici zapisal novinar Brad Townsend, ki je sicer zadolžen za pokrivanje moštva Dallas Mavericks. Z zapisanim očitkom je seveda mislil na slovenskega zvezdnika Luko Dončića.

Ta se mora zadnja leta vseskozi spopadati z očitiki, da ne stori dovolj za svojo fizično pripravljenost, višek kilogramov pa naj bi mu po mnenju nekaterih preprečil še večjo dominacijo v ligi NBA, hkrati pa bi ob obremenjenosti gležnjev, kolena, hrbta znal tudi pomeniti precej večje težave s poškodbami in posledično krajšo kariero.

So sicer tudi takšni, ki menijo, da s prav nekoliko večjo težo lahko uveljavi svojo premoč nad igralci, ki ga pokrivajo v obrambi. Pri Dallasu bi tako morali skrbno poiskati pravo razmerje, ki bi Slovencu omogočilo še korak naprej.

Zadnja sezona je bila za Dallas sicer popolno razočaranje. Pred dobrim letom so namreč Mavericks zaigrali v finalu zahodne konference, po odhodu Jalena Brunsona, prihodih Christiana Wooda, kmalu pozabljenega JaValeja McGeeja in na koncu še Kyrieja Irvinga, zanj sta v Brooklyn odšla koristna Spencer Dinwiddie in Dorian Finney-Smith, pa je četa Jasona Kidda ostala celo brez uvrstitve v končnico. Ob koncu sezone so se pri Mavericks poslužili celo 'tankanja' ter si tako zagotovili vsaj deseti izbor na prihajaočem naboru.

Irving zaenkrat še ni potrdil podaljšanja sodelovanja z Dallasom (čeprav se smatra za dober znak, da je v Teksas skušal zvabiti nekdanjega soigralca LeBrona Jamesa), Dončić pa je tako še pod večjim drobnogledom vse bolj nezadovoljnih in kritičnih navijačih ekipe Mavericks. Ti so tako 'ponoreli' ob fotografiji, ki jo je na Instagramu objavil slovenski superzvezdnik. Navijači so prepričani, da je Luka izgubil nekaj kilogramov, takoj pa na plan prišli komentarji, da je preostali del lige zdaj resnično v težavah.

Pri clutchpoints.com so zapisali, da njegova postava zdaj spominja na tisto iz njegove 'rookie' sezone. "Tudi vsa pozornost glede njegove teže Dončiću nista preprečili, da bi v karieri v povprečju dosegal 27.6 točke, 8.6 rebounds in 8.0 podaje na tekmo. Star je 24 let in ima še veliko prostora za napredek. Morda bi prav njegova 'bolj suha postava' dvignila Mavs na višjo raven," so menili pri clutchpoints.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice