Šport
16292 ogledov

Đoković je izpolnil svojo obljubo: "Res je to naredil!"

Jokić Đoković Profimedia
Srbski košarkar je razkril, kaj je po zmagi Denverja na četrti tekmi finala lige NBA storil njegov rojak Novak Đoković.

Denver Nuggets so na četrti tekmi NBA finala še tretjič premagali Miami Heat (108:95) in so tako samo še zmago oddaljeni od zgodovinskega prvega naslova prvaka.

Nuggets, katerih član je tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, bodo lahko Vročico pokončali na domačem igrišču, kjer bo v noči na torek odigrana peta tekma.

V primeru zmage Miamija se bodo košarkarji vrnili na Florido, morebitno sedmo tekmo pa bo gostil Kolorado.

Denver Nuggets Video Šport Nepričakovani junak ohladil Vročico, Čančar zmago od prstana

Srbska športna javnost je v teh dneh v pričakovanju velikanskega uspeha dveh svojih največjih junakov. Nikola Jokić je na pragu osvojitve prvega šampionskega prstana, Novak Đoković pa se bo v finalu OP Francije potegoval za 23. lovoriko na grand slamih.

Ne samo, da bo Đoković v primeru zmage v nedeljo postal rekorder po številu osvojenih grand slamov, temveč bo postal sploh prvi tenisač v zgodovini z vsaj tremi (!) lovorikami na vsakem od štirih največjih turnirjev.

Jokić in Đoković veljata za velika ljubljenca srbskega občinstva in čeprav zasebno ne prijateljujeta, drug do drugega gojita veliko spoštovanje.

"Novak je predstavnik Srbije na veliko večjem nivoju. On je srbski ambasador in idol srbskih otrok, ne samo zaradi dosežkov na igrišču, temveč tudi s tem, kar počne s svojo fundacijo," je nedavno o rojaku povedal Jokić, ob tem pa priznal, da nima Đokovićeve telefonske številke. "Rad bi mu bil podoben," je dodal. 

Male skrivnosti Šport Toliko spanca si Đoković privošči vsako noč

Đoković mu je za lepe besede vrnil v enaki meri. "Trenutno ni igralca, ki bi bil zmožen tega, kar počne Nikola. Nedvomno je najboljši košarkar na svetu. On je ponos Srbije in jaz sem njegov goreč navijač. Vsi smo zelo ponosni nanj, upam, da bo osvojil prstan," je dejal srbski tenisač.

Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko je izvedel, da Jokić nima njegove telefonske številke, je Đoković takoj stopil v akcijo. "Videl sem njegov intervju in zelo sem mu bil hvaležen za njegove besede. Nisva bilo veliko v stikih, sem pa včeraj dobil njegovo telefonsko številko. Poslal mu bom sporočilo. V teh časih ni lahko dobiti njegove številke. Želim se mu zahvaliti, ker so se me njegove besede močno dotaknile," je v pogovoru za Tennis Channel dejal Nole.

Jokić je po tretji zmagi Denverja razkril, da je Đoković izpolnil svojo obljubo. "Res je to naredil. Ni se zlagal. Poslal mi je sporočilo. Novak je izjemen športnik, ki piše zgodovino svojega športa. Verjetno je eden najboljših vseh časov, če ne kar najboljši. V čast mi je, da sem njegov rojak. Verjamem, da so tudi ljudje v Srbiji hvaležni zanj," je dejal.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
Sorodne novice