Šport > Košarka
216 ogledov

Morant še drugič suspendiran zaradi razkazovanja orožja

Ja Morant Profimedia
Pristojni organi lige NBA so izrekli še drugi suspenz enemu najboljših košarkarjev na svetu Jaju Morantu.

Ameriški košarkarski zvezdnik Ja Morant bo moral zaradi posedovanja strelnega orožja izpustiti prvih 25 tekem nove sezone severnoameriške lige NBA. Zvezdnik Memphis Grizzlies je bil kaznovan "zaradi nepremišljenega vedenja, ki škodi ligi", je vodstvo NBA danes objavilo v izjavi za javnost.

To je sicer že drugi letošnji suspenz za 23-letnega organizatorja igre. Med rednim delom sezone je moral zaradi podobnega prekrška izpustiti osem tekem.

Ja Morant Zvezdnik Šport Takšna je kazen za mahanje s pištolo, pri Dallasu potegnili kratko

Morant je bil marca suspendiran, potem ko je v nočnem klubu v Denverju na Instagramu razkazoval orožje in razmetaval z bankovci. Ker pištola ni bila njegova, jo je po preiskavi lige in obljubi, da bo poiskal profesionalno pomoč, odnesel z blažjo kaznijo osmih tekem prepovedi.

Maja pa je v novem posnetku na Instagramu znova vihtel pištolo, zaradi česar ga je ekipa grizlijev vnovič suspendirala. Primer je preiskala disciplinska komisija lige, ki je upoštevala njegovo preteklo vedenje.

"Odločitev Jaja Moranta, da spet vihti orožje na družbenih omrežjih, je zaskrbljujoča glede na njegovo podobno ravnanje marca, zaradi česar je bil takrat že suspendiran," je v izjavi sprva dejal komisar lige NBA Adam Silver.

"Košarka mora biti zanj trenutno v ozadju. Pred vrnitvijo na parkete bo moral izpolniti program lige, ki bo neposredno obravnaval okoliščine, zaradi katerih je ponovil to destruktivno vedenje," je še zapisal Silver v izjavi.

Ja Moant Grizzlies NBA zvezdnik Šport Neverjetna neumnost: je Ja Morant s tem končal kariero?

Morant ob kazni 25 tekem prepovedi ne bo mogel sodelovati v nobeni javni poletni ligi ali ekipnih dejavnostih, vključno s pripravljalnimi tekmami.

Pred dvema mesecema je ob vrnitvi po prvi prepovedi dejal, da bo v prihodnosti izboljšal svoje obnašanje in sprejemal boljše odločitve. Marca je obiskoval tudi terapevta in se pogovoril s komisarjem lige Silverjem.

Morant sicer velja za enega najboljših mladih ameriških košarkarjev in je obraz franšize grizlijev iz Memphisa. To sezono so po drugem mestu v rednem delu zahodne konference nato izgubili v prvem krogu končnice proti Los Angeles Lakers.

Triindvajsetletniku bo s prihajajočo sezono začela veljati nova, 194 milijonov dolarjev (177,6 milijona evrov) težka petletna pogodba. Zaradi suspenza bo zdaj ob dobrih 9,35 milijona evrov.

"Žal mi je za vso škodo, ki sem jo povzročil. Vsem mladim se opravičujem, ker mi je spodletelo kot vzorniku. Obljubim, da se bom izboljšal. Imel sem čas za razmislek in uvidel, koliko škode sem povzročil. Zato se opravičujem ligi NBA, ekipi, soigralcem in mestu Memphis, komisarju lige in lastnikom franšize, ki so mi omogočili poklicno igranje košarke in me ves čas podpirali. Pripravljalni del sezone bom delal na svojem psihičnem zdravju in sprejemanju boljših odločitev. Treniral bom in se pripravil na vrnitev na parkete. Vem, da bodo moji soigralci opravili dobro delo, in zares mi je žal, da ne bom z njimi na začetku rednega dela sezone."

Ja Morant

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice