Šport
4678 ogledov

Jokićev epski odgovor trese ligo NBA: "Niso verjeli v debeluha"

Jokić Reševalni pas/Twitter
Najbolj vroč košarkarski zvezdnik ta hip Nikola Jokić je po osvojitvi naslova NBA prvaka poslal sporočilo svojim nasprotnikom.

Nikola Jokić je z osvojitvijo naslova in priznanja MVP finala dodal češnjo na vrhu torte svoje izjemne kariere. S tem je srbski orjak dokončno zaprl usta nasprotnikom, ki so dvomili v njegov uspeh v najmočnejši ligi na svetu.

Jokič je v ligi NBA presegel vsa pričakovanja, z vzponom med najboljše igralce sveta pa je presenetil tudi svojega očeta, ki je nekoč možnost sinove selitve onkraj Atlatnika videl prej kot scenarij za znanstveno-fantastični film, kot pa realno dosegljiv cilj.

Nikola Jokić Oče priznal Šport "Ko sem to slišal o Nikoli, sem vprašal, če se drogirajo?"

Jokićev vstop v ligo NBA je bil vsej prej kot odmeven, potem ko ga je leta 2014 kot 41. po vrsti v drugem krogu izbralo moštvo Denver Nuggets. Prav nihče takrat ni mogel vedeti, da je ekipa iz Kolorada s to na videz nepomembno odločitvijo zadela na loteriji.

Gledalci sicer izbora Jokića niso mogli videti po televiziji, saj se je režiser prenosa odločil, da bo takrat raje v eter spustil reklamo ameriške verige restavracij s hitro prehrano Taco Ball. 

Jokić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Zanimivo je, da je imel Jokić v otroštvu in rani mladosti kar nekaj težav s prekomerno telesno težo. Leta 2017 je v intervjuju priznal, da je pred vstopom v  ligo NBA popil tudi do tri litre Coca-Cole na dan, kar je sprožilo pomisleke glede njegove fizične pripravljenosti.

Manj kot desetletje kasneje je nekdanji "debelušček" najboljši košarkar na svetu. Na to je dvomljice opomnil v odmevnem intervjuju z Maliko Andrews, ki ga je opravil po osvojitvi prstana.

Ko ga je novinarka spomnila na okoliščine nabora, na katerem je vrhunec njegove dotedanje kariere zasenčila reklama za Taco Bell, je Jokić dejal: "Niso verjeli v debeluha. Očitno se je izšlo. Nikoli ne stavite proti debeluhu."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar GeorgeLincolnRockwell
    GeorgeLincolnRockwell 09:41 15.junij 2023.

    MVP! Lepo je gledati Luko in Jokica, kako se igrata z naduvanimi crnci v NBA.

  • Ender3 14:01 14.junij 2023.

    Nekoč so ga klicali «buco» !