Šport > Košarka
568 ogledov

Jordan bo prodal večinski delež, številke so astronomske

Michael Jordan Profimedia
Legendarni Michael Jordan je po poročanju ESPN-a tik pred prodajo večinskega deleža franšize Charlotte Hornets.

Nekdanji meriški košarkar Michael Jordan se je strinjal s prodajo svojega večinskega deleža v ekipi severnoameriške lige NBA Charlotte Hornets. Prodal jo bo skupini, ki jo vodita Gabe Plotkin in Rick Schnall, za približno 3 milijarde dolarjev oz. 2,75 milijarde evrov, je poročala mreža ESPN, sklicujoč se na vire lige NBA.

Kot navaja ESPN, je Schnall manjšinski lastnik pri Atlanta Hawks, Plotkin pa manjšinski lastnik pri Hornets.

Michael Jordan dres Ikonična zbirka Šport Legenda lige NBA zaslužil milijone s prodajo spominkov

Jordan bo še naprej nadziral košarkarske operacije do četrtkovega nabora lige NBA in začetka prestopnega roka 1. julija.

Jordan, šestkratni prvak NBA in petkratni MVP, v veliki meri velja za najboljšega igralca v zgodovini te igre. Leta 2010 je plačal 275 milijonov dolarjev za večinski delež v franšizi.

Ja Morant Znana kazen Šport Morant še drugič suspendiran zaradi razkazovanja orožja

Jordan je leta 2020 prodal pomemben manjšinski delež Plotkinu, ustanovitelju in glavnemu direktorju za naložbe Melvin Capital, in Danielu Sundheimu, ustanovitelju in glavnemu direktorju za naložbe D1 Capital, tudi Sundheim je del skupine, ki kupuje Hornetse, so povedali viri.

Schnall, sopredsednik pri zasebnem kapitalskem podjetju Clayton, Dubilier & Rice v New Yorku, je bil del skupine, vključno z večinskim lastnikom Tonyjem Resslerjem in Grantom Hillom, ki je leta 2015 kupila Hawks za 850 milijonov dolarjev.

Čančar Kakšen kralj! Šport Čančarjeva iskrenost nasmeje do solz: "Rekli so mi, da ne smem ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.