Šport > Košarka
3272 ogledov

Bomba! Mavericks poslali ponudbo za NBA zvezdnika, ali bodo uspešni?

Luka Dončić in John Collins Profimedia
Ali bo Luka Dončić končno dobil prepotrebno pomoč?

Pred vodstvom NBA ekipe Dallas Mavericks je zelo pestro poletje, ko bo njihova prva naloga podaljšanje pogodbe z enim izmed dveh nosilcev igre v minuli sezoni Kyriejem Irvingom, prav tako pa bi bil počasi že čas, da Mavericki v klub pripeljejo še kakšnega kvalitetnega igralca, ki bi uspešno dopolnjeval igro obeh zvezdnikov, Kyrieja in Luke Dončića.

Za Dallasom je namreč ena najslabših sezon zadnjih let, potem ko se vsega eno leto po uvrstitvi v konferenčni finale niso uspeli dokopati niti do dodatnega turnirja za končnico, oziroma so celo namerno izgubljali tekme, da bi imeli vsaj čim boljšo pozicijo na naboru, da bi na tak način okrepili svojo ekipo.

Ker letos poleti na trgu prostih igralcev ni na voljo veliko pravih zvezdnikov, se tako zdi vse bolj verjetno, da Maverickom ne preostane drugega, kot da podaljšajo pogodbo kontroverznemu zvezdniku Irvingu (če bo ta novo pogodbo sploh sprejel) ter okoli njiju z Luko začnejo graditi ekipo.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

In po zadnjih poročilih NBA strokovnjaka pri Yahoo Sports Jaka Fischerja naj bi si Mavericks v svoje vrste želeli zvabiti visokoraslega zvezdnika Atlante Hawks Johna Collinsa, ki naj bi bil jastrebih vse bolj nezadovoljen, potem ko mu je produktivnost v zadnjih sezonah drastično upadla.

Potem ko je v sezoni 2019/20 pri vsega 22 letih povprečno na tekmo dosegal kar 21,6 točk (ob fantastičnem 58-odstotnem metu iz igre in 40-odstotnem metu za tri točke) ter 10,1 skokov, 1,5 asistenc in celo 1,6 blokad, so se njegove številke od takrat vsako sezono poslabšale. Minulo sezono je tako zaključil s povprečjem 13,1 točk (51-odstotni met iz igre, 29-odstotni za tri točke), 6,5 skokov , 1,2 asistenc in 1 blokade na tekmo.

Pri Dallasu očitno računajo, da bi s Collinsom kot svojim prepričljivo najboljšim centrom obudili zvezdnikovo staro formo. Po poročanju Fischerja naj bi v zameno za Collinsa in Atlantin 15. izbor na naboru jastrebom v zameno ponudili svoj 10. izbor ter Davisa Bertansa, ki je po prihodu v Dallas eno največjih razočaranj lige.

Košarkar z nesramno bogato pogodbo, ki je eno sezono pri Washingtonu dosegal celo 15,4 točk in 4,5 skokov na tekmo, je namreč minulo sezono za Dallas končal s povprečjem 4,6 točk in 1,2 skoka na tekmo.

Latvijskega košarkarja si glede na njegovo produktivnost in bogato pogodbo ne želi nobena ekipa v ligi, a vseeno ga pogodba v višini 17 milijonov dolarjev na leto veže le še za naslednji sezoni, medtem ko mora Atlanta vse bolj nezadovoljnemu in neizkoriščenemu Collinsu plačevati po več kot 26 milijonov dolarjev na leto še prihodnje tri sezone.

Tudi Atlanta si zagotovo ne želi Bertansa in njegove pogodbe, a mogoče bi le lahko pristala na ponudbo Dallasa, da bi se s tem rešila Collinsove pogodbe. Mavericks pa bi se na ta način rešili nekoristnega igralca z grozno pogodbo, medtem ko bi v klub pripeljali bivšega zvezdnika, ki ima vsega 25 let in bi morda v novem okolju lahko znova našel staro formo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • andrej084 12:36 16.junij 2023.

    Luzerji, lansko leto so imeli šampiknsko ekipo, pa so jo bedaki razformirali...

Sorodne novice