Šport > Košarka
408 ogledov

Še en NBA zvezdnik ujet na dopingu!

John Collins Profimedia
Zaradi kršenja dopinških pravil bo dobil 25 tekem prepovedi.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je danes s 25 tekmami prepovedi nastopanja kaznovalo igralca ekipe Atlanta Hawks Johna Collinsa zaradi kršenja dopinških pravil. V njegovem vzorcu so našli sledi rastnega hormona peptida.

Collins bo kazen oziroma prepoved nastopov začel prestajati že danes, ko njegovo ekipo čaka dvoboj s San Antoniom.

"Zavedam se teže prekrška in sem zelo nesrečen, ker sem ekipo spravil v takšen položaj. Vedno pazim, kaj zaužijem, tokrat pa sem s prehrambenimi dodatki, za katere nisem vedel, kaj vsebujejo, v telo vnesel tudi prepovedano snov," je krivdo priznal Collins, ki je v novi sezoni v povprečju zbral 17 točk in 8,8 skoka na tekmo.

Collins si je sicer status NBA zvezdnika priboril že svoji drugi sezoni med profesionalci, saj je 22-letnik v lanski sezoni dosegal povprečno kar 19,2 točk, 9,8 skokov ter 2 asistenci na tekmo

John Collins | Avtor: Profimedia Profimedia

Prepoved nastopanja Collinsa je že druga podobna kazen za košarkarje v novi sezoni lige NBA, pred desetimi dnevi je vodstvo tekmovanja s prav toliko tekmami kaznovalo košarkarja Phoenixa DeAndreja Aytona, ki je bil prvi izbor na naboru leta 2018. V njegovem vzorcu so našli sledi prepovedanih diuretikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice