Šport > Košarka
2256 ogledov

Šok v Oaklandu: 118-kilogramski hrust zdrobil roko Curryju

steph curry Print Screen
Najuspešnejša NBA franšiza zadnjih let je utrpela še en velik udarec.

Potem ko je po koncu lanske sezone moštvo zapustil Kevin Durant, ostali pa so tudi brez poškodovanega Klaya Thompsona, je šestkratne prvake lige NBA doletel nov šok.

Sinoči se je na tekmi s Phoenix Suns resneje poškodoval prvi zvezdnik in bržkone najboljši strelec vseh časov Steph Curry, ki je pri brutalnem padcu zlomil roko.

Dvakratni MVP lige je v tretji četrtini prodiral za polaganje in znižanje zaostanka, gostje so namreč vodili kar s 83:54, a mu je pot zaprl center Phoenixa Aron Baynes.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Curry je pristal na rokah in prsnem košu, 208 centimetrov in 118 kilogramov težki Baynes pa na njem.

Grimasa na Curryjevem obrazu je bila zelo zgovorna, takoj je bilo, da je zvezdnik v hudih bolečinah. Nemudoma se je odpravil v slačilnico in ni izvajal prostih metov, kar je pomenilo, da se v nobenem primeru ne more vrniti na parket.

Razsežnosti poškodbe so za zdaj še uganka, vrnitev pa bo odvisna od tega, kako resen je zlom in za koliko kosti gre. Natančnejši pregledi bo podali odgovor, ali bo 31-letnik moral na operacijo, ugiba pa se, da ga čaka daljša odsotnost.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"To je zelo težak začetek sezone v več pogledih," je dejal trener Steve Kerr. "Poskušamo najti ravnotežje, zdaj pa smo se znašli v res težkem položaju. Najprej moramo oceniti stanje, potem pa bomo načrtovali za naprej," je dodal.

Golden State Warrios so v zadnjih petih letih osvojili tri šampionske prstane (2015, 2017, 2018). V sezoni 2016, v kateri so jih v finalu presenetili Cleveland Cavaliers, so redni del končali z izkupičkom 73-9 ter tako podrli 20 let star rekord Chicago Bulls iz sezone 1995/1996 (72-10).

V letošnji sezoni so v štirih tekmah dosegli le eno zmago (1-3), kar jih uvršča na 11. mesto zahodne konference.

Steph Curry je najboljši strelec Golden Statea z 20,3 točke na tekmo, 5,0 skoka, 6,5 podaje in 1,3 ukradene žoge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice