Šport > Košarka
4129 ogledov

Velik udarec za Younga, Dragić znova odličen

Trae Young Profimedia
Trae Young je tekmo zaključil po vsega 11 minutah.

V tekmo z Miamijem je Trae Young vstopil s povprečjem 34 doseženih točk, na prvih treh tekmah je v ligi boljši dosežek uspel le novemu članu moštva Brooklyn Nets Kyrieju Ivingu (37.7 točke). A mlademu zvezdniku Atlante, ki ga je na lanskem naboru sicer izbral Dallas, vendar ga nato zamenjal za Luko Dončića, tokrat nič ni šlo po načrtih.

Že v prvi četrtini je Young ostal brez dosežene točke, v drugi, ki jo je sicer odprl s petimi točkami, pa je staknil poškodbo desnega gležnja. Takoj je bil odpeljan v garderobo, kasneje pa je prišlo sporočilo, da je dvoboj z MIamijem zanj zaključen.

Pri gostiteljih je sicer prvo tekmo v sezoni odigral zvezdnik Jimmy Butler, ki se je Vročici pridružil poleti, prve tekme pa je izpustil zaradi rojstva prvorojenke. Butler je že v prvi četrtini dosegel 12 točk, ob njem pa je v napadu blestel tudi Goran Dragić. Ta je uspešno zadel tri mete za tri točke, pred polčasem pa je v svojo statistiko vpisal še dve točki.  Miami se je sicer odlepil v drugi četrtini, izjemno je igral predvsem novinec Tyler Herro, ki je v drugih 12 minutah dosegel kar 19 točk. Domači so ob polčasu vodili s 59:49.

Goran Dragić Izjemna predstava Šport Če to zmore Dončić, lahko tudi Dragić

Miami je v drugem polčasu povsem nadziral dvoboj, po treh četrtinah je vodil za 18 točk, tudi v zadnji četrtini pa je razlika ostajala dvoštevilčna, po zadnjem pisku sirene pa je bil na semaforju izpisan izid 112:97.

Pri Miamiju je za tretjo zmago na štirih tekmah 29 točk dosegel Herro, po 21 pa sta jih zbrala Butler in Dragić. Slednji je na parketu prebil nekaj manj kot pol ure, vknjižil pa je še tri skoke in tri asistence. Iz igre je zadel sedem od 12 metov (trojke 5/9). Pri Atlanti je 30 točk zbral John Collins.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice