Šport > Košarka
3066 ogledov

Če to zmore Dončić, lahko tudi Dragić

Goran Dragić Getty Images
Goran Dragić in soigralci so premagali najboljšo ekipo rednega dela v minuli sezoni.

Miami je brez prvega zvezdnika Jimmyja Butlerja, ki je izpustil še drugo tekmo v sezoni zaradi rojstva prvorojenca, zaigral pri Milwaukeeju. Slednji ima v svojih vrstah aktualnega najkoristnejšega igralca lige Giannisa Antetokounmpa, v minuli sezoni pa so bili Grk in soigralci najboljša ekipa rednega dela sezone. A tudi to domačim ni pomagalo.

Če je bil Luka Dončić najzaslužnejši za prvi zmagi Dallasa v sezoni, je isto ponovil tudi drugi slovenski zvezdnik lige NBA. Na semaforju je bil v podaljšku namreč izpisan rezultat 123:123, Milwaukee pa je imel tudi napad. Vendar je nato Antetokounmpo naredil prekršek v napadu nad Goranom Dragićem in s šesto osebno napako moral zapustiti igro. Miami je odgovoril z dvema prostima metoma, nato pa se je zgodba ponovila, a je tokrat šesto osebno napako zaradi prekrška nad slovenskim veteranom dobil še George Hill.

Dragić je nato zadel dva od štirih prostih metov, dokončno pa je potopil Bucks s košem 56 sekund pred koncem, ko je zadel za 129:123.

Ob slabem izvajanju prostih metov gostov so domači sicer krenili še v en juriš, Khris Middleton je z metom za tri točke imel priložnost za izenačenje, vendar je zgrešil, žogo pa je pobral Dragić. Nad njim je bil takoj storjen prekršek, do konca pa je ostalo le še šest desetink. S prvim zadetim prostim metom je bilo že vsega konec, z drugim pa je Slovenec, ki je dosegel zadnjih šest točk za goste na tekmi, le še potrdil zmago s 131:126. 

Miami je sicer ob polčasu zaostajal za kar 21 točk, a je nato izjemno popravil obrambo in se začel približevati. Dragić je v prvem polčasu dosegel 10 točk, devet pa jih je dodal v četrti četrtini, ko je Vročica dokončala preobrat. Gostje so bili že blizu zmage, a so ob koncu rednega dela zadeli le enega od štirih zaporednih prostih metov. Domači so imeli ob zaostanku za dve točki na voljo še 3,3 sekunde za napad. Middleton je zgrešil met, a je prekratko žogo ujel Antetokounmpo in jo ob izteku časa položil skozi obroč za podaljšek.

Dragić je bil s 25 točkami, šestimi skoki in osmimi asistencami prvi strelec Miamija, izjemno predstavo pa je prikazal tudi mladi center Bam Adebayo, ki je v svojo statistiko vpisal 19 točk, 13 skokov in osem asistenc, v podaljšku pa je prispeval tudi ključno blokado za zmago.

Pri Milwaukeeju je grški zvezdnik Antetokounmpo zbral 29 točk, 17 skokov, 9 asistenc in tri ukradene žoge. Tako kot Adebayo je imel dve blokadi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice