Šport > Košarka
19791 ogledov

Prvi izbor lanskega nabora lige NBA pozitiven na testu

luka dončić deandre ayton Reševalni pas/Twitter
Iz severnoameriške košarkarske lige NBA poročajo o kršitvi protidopinških pravil.

Pri zlorabi prepovedanih snovi so ujeli centra moštva Phoenix Suns. Pravila je kršil Deandre Ayton, prvi izbor nabora lige NBA v letu 2018. Ayton je bil pozitiven na prepovedani diuretik, je v četrtek sporočilo vodstvo lige NBA.

Vodstvo lige je košarkarja kaznovalo s prepovedjo udeležbe na naslednjih 25 tekmah v tem elitnem košarkarskem prvenstvu. Prepoved pa se bo začela izvajati že na petkovi tekmi Phoenixa proti ekipi Denver Nuggets, za katero igra tudi Slovenec Vlatko Čančar.

Enaindvajsetletnik z Bahamov je v svoji premierni sezoni v ligi NBA povprečno dosegel 16,3 točke in 10,3 skoka. Na uvodni tekmi nove sezone, ko so Sonca iz Arizone premagala Sacramento Kings (124:95), je vpisal 18 točk in 11 skokov.

zion williamson Dončićev naslednik Šport Slabšega uvoda v NBA kariero si ne bi mogel zamisliti

Ayton je bil izbran s strani Phoenixa kot prvi na lanskem naboru lige NBA. TA je bil pomemben tudi s slovenskega zornega kota, saj je na njem slovenski zvezdnik Luka Dončić postal najvišje uvrščeni slovenski košarkar na naboru NBA. Na tretjem mestu ga je izbrala ekipa Atlanta Hawks, ki ga je nato v menjavi igralcev poslala k Dallas Mavericks, v vrstah katere je sezono končal z osvojenim naslovom najboljšega novinca leta. 

Ayton je v izboru za 'rookieja' leta osvojil tretje mesto za Dončićem in Traeyom Youngom. 

tion="" entity="relatedArticle" float="auto" height="auto" id="336061" model="content.article" modelid="336061" pk="336061" render="server" src="" title="Tako izjemno je sezono odprl Luka Dončić" width="100%">

Komentarjev 1
  • Avatar Lana66
    Lana66 22:05 25.oktober 2019.

    www.getmeets.com - je odlično spletno mesto za zmenke za odrasle s pametnim iskalnikom, ki najde spolnega partnerja!

Sorodne novice