Šport > Košarka
4036 ogledov

Tako izjemno je sezono odprl Luka Dončić

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Mladi slovenski košarkar je bil na prvi domači tekmi odličen.

Košarkarji Dallasa so sezono odprli z domačo tekmo proti Washingtonu in zabeležili zmago s 108:100, tako kot v minuli sezoni pa je bil prva violina čete Ricka Carlisla Luka Dončić. Ta je v prvi četrtini, ki se je končala le s točko prednostjo za domače (25:24), dosegel pet točk, v drugi pa je eksplodiral in se na glavni odmor podal že z 20. točkami v svoji statistiki. Dve sekundi pred koncem prvega polčasa je dosegel koš, nato pa z dodatnim prostim mestom poskrbel za 62:48.

Telički niso popuščali niti v tretji četrtini, ob koncu te pa je prednost narastla že na 23 točk. Dončić je imel na svojem kontu pred zadnjo četrtino že 32 točk in je bil tako le še tri točke oddaljen od osebnega strelskega rekorda v ligi NBA, v minuli sezoni je namreč dvakrat dosegel po 35 točk.

Slovenski zvezdnik je prvo polovico četrte četrtine presedel, v igro pa se je vrnil pri izidu 101:87. Sledile so precej kaotične minute, s precej napakami na obeh straneh, Washington pa se je z delnim izidom 8:0 približal le na sedem točk zaostanka pri 97:104. Dončića je pokrival Bradley Beal, med obema pa se je kar nekajkrat zaiskrilo. Minuto pred koncem sta oba dobila tehnično napako, prvi mož Čarovnikov pa nato še drugo izključujočo, ker je z zamahom z roko nakazal, da se ne strinja z odločitvijo sodnikov.

Dončić je dobre pol minute pred zadnjim piskom sirene imel na voljo še dva prosta meta, ob izvajanju pa so ga navdušeni navijači v Dallasu spodbujali z vzkliki MVP, MVP... "Kar koža se mi je naježila ob tem," je po koncu dvoboja dejal Dončić, ki je bil zadovoljen tudi s sodelovanjem s Kristapsom Porzingisom, pohvalil pa je tudi igro ostalih soigralcev.

Dvoboj je končal pri 34 točkah, to je bila njegova deveta tekma v NBA s 30 ali več točkami. Iz igre je zadel 12 od 19 metov, štiri od devetih metov za tri točke. Poznalo se je tudi delo, ki ga je pred sezono opravil pri prostih metih, tokrat je zgrešil dva iz osmih poizkusov. Z devetimi skoki je bil tudi prvi skakalec svojega moštva, k temu pa je dodal še tri asistence in dve ukradeni žogi.

"Lepo je igrati z njim. Neverjeten je. Je izjemno nadarjen fant. Ko se bova s tekmami še bolj navadila eden na drugega, bo še bolje," je po tekmi dejal Porzingis. Latvijec je zbral 23 točk, ujel je štiri odbite žoge. "Treba je biti realen. Igral sem prvič po zelo dolgem času, zato sem s svojo predstavo zadovoljen," je svojo igro ocenil Porzingis.

Uspešen začetek tudi za Dragića

Z zmago so sezono odprli tudi košarkarji Miamija, kjer se bo moral Goran Dragić očitno navaditi na povsem drugačno vlogo. Pri 33 letih namreč ni več član prve peterke, kljub temu pa je na parketu v tekmi proti Memphisu prebil 25 minut. V teh je v svojo statistiko vpisal 19 točk (met iz igre 4/9) ter po tri skoke in podaje, kar dve blokadi in eno ukradeno žogo.

Miami je pred domačimi gledalci zmagal s 120:101. Justise Winslow je zbral 27 točk, novinec Kendrick Nunn pa 24. Vročica je zaigrala brez prvega zvezdnika Jimmyja Butlerja.

Vlatko Čančar ni zaigral za Denver. Ta je zmagal na gostovanju v Portlandu. Nikola Jokić je ob zmagi s 108:100 zbral 20 točk in 13 skokov. Vse točke je dosegel v drugem polčasu. Portland je izgubil prvo domačo tekmo sezone po 19 letih.

Kyrie Irving je na svoji prvi tekmi v dresu Brooklyn Nets zbral kar 50 točk (met iz igre 17/33), osem skokov in sedem asistenc, a so Mrežice doma izgubile po podaljšku proti Minnesoti. Za zmago slednje s 127:126 je bil najbolj zaslužen Karl-Anthony Towns (36 točk, 14 skokov).

Izjemen večer je imel tudi Andre Drummond (32 točk, 23 skokov), ki je Detroit popeljal do zmage nad Indiano s 119:110.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice