Šport > Košarka
12313 ogledov

Legenda NBA: "Že zdaj vam povem, Dončić bo letos ..."

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Nekdanji zvezdnik s kultnim statusom v ligi NBA je podal smelo napoved glede prihajajoče sezone.

Nova sezona najmočnejše košarkarske lige na svetu je pred vrati. Oči slovenskih ljubiteljev igre pod obročema bodo največkrat uprte v Dallas Mavericks, katerih gonilna sila bo Luka Dončić.

Mladi zvezdnik Teličkov je bil v lanski sezoni najboljši novinec v ligi, letos namerava storiti še korak naprej. Lani se mu je nastop na All-Star tekmi za las izmuznil, čeprav je kazal odlične predstave.

Letos bo Slovenec lahko računal na pomoč Latvijca Kristapsa Porzingisa, cilj bo uvrstitev v končnico. Na zadnji pripravljalni tekmi je Dallas ugnal prve favorite za naslov - Los Angeles Clippers (102:87), Dončić je proti Kawhiju Leonardu in druščini dosegel 15 točk in 13 skokov.

Luka Dončić, Boban Marjanović Zabavata se Šport Ko v vozilo sedeta Dončić in Marjanović ...

V oddaji The Jump na mreži ESPN je Paul Pierce, legende franšize Boston Celtics in prvak lige NBA, ob vrhuncih Dončićeve igre napovedal odlično sezono za Ljubljančana.

"Ta fant bo letos All-Star, že zdaj vam povem," je dejal Pierce. V nadaljevanju je dodal, da bi se Dončić na tekmo vseh zvezd lahko uvrstil namesto poškodovanega Kevina Duranta, ki je odšel na Vzhod k Brooklyn Nets, prav tako poškodovanega Klaya Thompsona, ali pa Karl-Anthonyja Townsa.

Dončić je bil v lanski sezoni tretji košarkar v NBA po številu prejetih navijaških glasov za uvrstitev na tekmo vseh zvezd, več od njega sta jih dobila le LeBron James in Giannis Antetokounmpo. Navijaški glasovi pri izboru štejejo le 50 odstotkov, trenerji pa so dali lani prednost drugim igralcem.

Dallas Mavericks bodo sezono začeli v noči na četrtek, na svojem parketu bodo gostili Washington Wizards.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice