Šport > Košarka
801 ogledov

"Vem, koliko sem vreden, 90 milijonov je žalitev"

Buddy Hield
Košarkarski as ni zadovoljen s ponudbo svojega kluba.

Pri ekipi Sacramento Kings skušajo prepričati svoje zvezdnike, da bi podaljšali pogodbe. Pred dnevi jim je to uspelo pri Bogdanu Bogdanoviću, precej več težav pa imajo z Buddyjem Hieldom. Ta je odločno zavrnil ponujenih 90 milijonov dolarjev za naslednja štiri leta.

"Dejanja so pomembnejša od besed. Če me želite zadržati, dvignite številko. V nasprotnem primeru bom prisiljen drugje iskati svoj dom," je na ponudbo, ki jo je označil z besedo žalitev, odvrnil Hield. Ta meni, da je ponujena vsota odraz tega, kako premalo je cenjen v svojem klubu.

luka dončić Nova sezona NBA Šport Nepredvidljivo: Dončić je storil prav, da je nabiral mišice

"Vem, koliko sem vreden. Precej več, kot mi ponuja Sacramento. Če mi rečete, da sem košarkar okoli katerega bi zgradili ekipo, morate to tudi dokazati. Dejanja pojasnijo veliko več od besed. Če predstaviš svoj namen, nato pa ne deluješ v skladu z njim, ne moreš pričakovati mojega spoštovanja. Rad igram za Sacramento, želim si ostati, ker je postal moj dom. A zdaj vse stoji. Ne razumem, ali si uprava res želi, da ostanem dolgoročno," je dejal košarkar, ki je bil leta 2016 izbran kot šestui na naboru, po koncu prve sezone pa je bil uvrščen v najboljšo peterko novincev. 

Kljub temu dosežku so ga New Orleans Pelicans že med sezono zamenjali v Sacramento. V minuli sezoni, svoji tretji med NBA elito, je v povprečju zbral 20.7 točke, 5 ulovljenih žog in 2.5 podaje na tekmo.

Buddy Hield | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri 26. letih je Hield pred najpomembnejšo finančno pogodbo, zahteva vsaj 110 milijonov za naslednja štiri leta. "Če se reči ne bodo uredile, bom sam in moji zastopniki pogledali za drugimi priložnostmi. Do takrat bom seveda spremljal, če me Sacramento resnično želi obdržati. Moj cilj je, da ostanem, rad imam Sacramento, a če me franšiza ne bo uvrstila med njabolj pomembne igralce... No, potem bom našel sredino, kjer se bom čutil cenjenega," je povedal Hield. 

Po pravilih lige NBA lahko Hield prejme tudi 130,7 milijona v naslednjih štirih letih, s podpisom petletne zvestobe Sacramentu pa bi v najboljšem primeru zanj prejel tudi 170 milijonov. V primeru nedogovora bo Hield že naslednje leto postal 'omejen' prost igralec (restricted free agent; op. p). Kralji bi tako sicer še lahko izenačili vsako ponudbo, ki bi jo košarkar prejel od preostalih zainteresiranih klubov.

A garancije za njegov obstanek ne bo, tako da bi verjetno pri Sacramentu poskušali iztržiti dober posel v zamenjavi z ostalimi franšizami. "Strinjam se, da mi bo Sacramento moral sporočiti svojo odločitev do konca prestopnega roka. Če Kralji ne verjamejo vame in mi ne zaupajo, potem bom krenil v lov na nove priložnosti," je dejal Hield in tako napovedal, da bo od sedanjega kluba zagteval 'trade', če ne bodo izpolnjene njegove finančne zahteve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice