Šport > Košarka
10951 ogledov

Američan "ukradel" Dončićev trik: "Ne vem, zakaj sem to storil."

luka dončić Print Screen
Ameriški košarkar je navdušil s potezo, ki je sicer zaščitni znak slovenskega košarkarja.

Košarkarji Dallas Mavericks so na četrti pripravljalni tekmi sezone premagali Oklahomo City (107:70) in tako prekinili serijo treh zaporednih porazov.

Kristaps Porzingis Luka Dončić Video Šport Dončić in Porzingis že "čarata", Dallas razbil tekmece

Luka Dončić, ki na prvi tekmi ni igral, je bil še tretjič najboljši strelec svojega moštva, 19 točkam pa je dodal še 10 skokov ter tako vpisal dvojnega dvojčka.

Dvomestno število v dveh statističnih prvinah je zbral tudi Kristap Porzingis (17 točk in 13 skokov), pomemben delež pa so k zmagi Dallas prispevali še Maxi Kleber (14 točk), Tim Hardaway Jr. (13 točk) in Justin Jackson (12 točk).

luka dončić 1 na 1 Šport Dončić po tem košu norel od navdušenja

V prvi četrtini je prodorom pod koš navdušil novinec v Dallasu Delon Wright, ki si je pri tem izposodil trik iz Dončićevega repertoarja. Gre za preigravanje med nogami, s katerim je slovenski as postregel na pripravljalni tekmi z Detroit Pistons.

Wright je uspešno akcijo, ki jo je s košem zaključil Kristaps Porzingis, ponosno delil na družbenih omrežjih, kjer je zapisal: "Luka mi je dovolil, da si izposodim njegovo potezo. Ne vem, zakaj sem to naredil."

luka dončić Prizor, ki pove vse Šport Kar je Dončič počel med polčasom, vas bo pustilo brez besed

Wright igra šesto sezono v ligi NBA. Štiri leta je bil član Toronto Raptors, lani pa je nosil dres Memphis Grizzlies. Ob zmagi Dallasa nad Oklahomo je prispeval devet točk, sedem skokov in tri podaje.

Komentarjev 1
  • jakec1575 14:11 16.oktober 2019.

    to smo delali se predno se je Luka rodil. avtor je kvecjemu kdo drug, ce sploh lahko govorimo o avtorskih. sam se patentiranje v basketu se nam mora zgodit in potem smo koncali.