Šport > Košarka
11997 ogledov

Dončić zaradi nespoštljive geste skočil v novinca

Print Screen
Malo je manjkalo, da bi na tekmi Dallasa in Los Angelesa zapele pesti med Lukom Dončićem in novincem Terancom Mannom.

Košarkarji Dallas Mavericks so na peti pripravljalni tekmi pred začetkom NBA sezone premagali Los Angels Clippers (102:87) in predtekmovalni del sklenili z dvema zmagama in tremi porazi. 

Luka Dončić je na parketu preživel dobrih 25 minut in vpisal dvojnega dvojčka s 15 točkami, 13 skoki in tremi podajami.

Najboljša strelca Dallasa sta bila Kristaps Porzingis in Justin Jackson, oba sta dosegla po 18 točk. Pomemben delež k zmagi je s 15 točkami prispeval tudi rezervist Tim Hardaway Jr.

Slovenski košarkar, aktualni novinec leta v NBA, je imel zelo pester večer, saj se je v tretji četrtini zapletel v skorajšnji pretep z debitantom v najmočnejši ligi na svetu Terancom Mannom.  

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Glavni sodnik je Dončiću dosodil korake, s čimer se zvezdnik Dallas ni strinjal, neučakani Mann pa je mu je v tistem trenutku na zelo nespoštljiv način žogo izbil iz rok. Dončića je to močno razjezilo, zato je novinca udaril po roki. Mann ga je nato odrinil, pri čemer je roko položil na njegov vrat.

Dončiću je ob tem razumljivo zavrela kri, a so pretep preprečili sodnik in igralci obeh moštev. Prvi je posredoval kar 224 cm visoki srbski košarkar Dallasa Boban Marjanović, ki je brez težav naredil red.

Sodniki so obema košarkarjema izrekli tehnično napako.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice