Magazin > VIP
8769 ogledov

Pogovor z Dončićevo mamo: Ves čas jočem

luka dončić mirjam poterbin
1/3
Instagram
"Mislim, da sva na trdnih tleh, tako Luka kot jaz. S tem ko je rastel on, smo rasli njegovi najbližji, vsaka nova okoliščina nas je privajala na življenje, ki ga živimo," je za revijo Onaplus povedala Lukova mama.

V pogovoru še poudari, ji je bilo celo Lukovo otroštvo pomembno le, da je sin srečen in da uživa. "Ko me ljudje sprašujejo, ali sem vedela, kaj bo nastalo iz njega, šele pomislim, da pravzaprav res nisem," pravi Poterbinova.

Za revijo Onaplus opiše tudi, kako ji Luke nikoli ni bilo treba spodbujati, naj gre na trening: Bilo mi je lepo, da ga šport spremlja skozi najbolj občutljiva mlada leta, zaposluje njegove misli in mu jemlje presežek energije.

Pri 13-ih letih je Luka odšel v Madrid. "Bilo je nepopisno težko, in čeprav je danes tako uspešen, ne bi še enkrat doživela vseh muk tistih treh let, ko je bil tako mlad in tako daleč stran sam. Tudi njemu je bilo težko, pri 16-ih me je prosil, ali pridem v Madrid."

Poterbinova še dodaja, da je Dončić zelo navezan na Slovenijo.

Lukova mama pravi, da je srečna, da njen sini živi svoje sanje, po drugi strani pa so v zadnjem letu doživeli tudi breme velikega uspeha.

Na vprašanje novinarke Oneplus, kakšne so posledice slave na ravni, na kakršni živijo, je Poterbinova povedala, da si na začetku vse ženeš k srcu, ko te doleti slaba izkušnja. Po določenem času pa te to ne prizadene več.

Mirjam Poterbin, rebeka dremelj | Avtor: C.R. C.R.

Poudarja še, da ljudje pogosto vidijo samo končno podobo in uspeh, ne zavedajo pa se, koliko odrekanja in izgub je potrebnih za uspeh: "Luka otroštva pravzaprav ni imel, hitro je stopil v veliki zahtevni svet!"

Omeni tudi izrazit Lukin čut za sočloveka, še posebej do otrok: Že ko je bil majhen, sva zbirala zamaške za pomoč otrokom. To mu je bilo skoraj tako pomembno kot košarka.

Mirjam Potrbin zdaj upravlja z blagovno znamko Luka Dončić. "Želel si je imeti svojo znamko oblek, majic, puloverjev, šolskih potrebščin. Vedno sem si želela početi kaj v povezavi z otrokom, in čeprav delujeva neodvisno, vendarle sodelujeva."

"V Ameriki doživljam več podpore, podpirajo mojo prisotnost ob sinu. V domovini so me pogosto označili kot pretirano navezano mamo, pri njegovih 18 ali 19 letih. Ne vem, ali upravičeno," nadaljuje Lukina Mama.

Zame je to zdaj običajno življenje, je pa ogromno čustev, kar naprej jočem. Tekma tu, tekma ta, počasi se navadiš na adrenalin, a nervoze ob ogledu se po mojem ne da izničiti, še pravi Potrbinova.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • sam50 07:16 17.oktober 2019.

    Mamica za vedno-partnerka bo vedno tretja.....

  • Harrison 07:13 17.oktober 2019.

    Bolani komentarji! Pišete kar nekam v tri dni, ko pojma nimate, Slo foušija. Mirjam je bila podjetnica že, ko je Luka igral pri Olimpiji za pionirje. Torej ni ravno bila brez denarja, oz. je bila in je še kar uspešna. ...prikaži več Zdaj se z dvigom popularnosti, dvigajo tudi računi. Seveda s tem nima težav.+ Razumem pa, da ima marsikdo od vas težave s tem, da so eni v življenju uspeli in nekaj naredili. Premakni svojo rit in zasluži kakšen eur!

  • Uni Wega 06:23 17.oktober 2019.

    Revica, prav na jok mi gre.