Šport > Košarka
2509 ogledov

Prvak lige NBA Dončičevemu Dallasu (še) ne daje možnosti za končnico

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
Začetek nove sezone je dal prvi vpogled v sposobnosti prenovljenih moštev. Dallas nekaterih ni prepričal.

Dallas Mavericks so sezono 2019/20 odprli z zmago v domači dvorani, premagali so Washington Wizards (108:100). Prvo ime srečanja je bil Luka Dončić s 34 doseženimi točkami, devetimi skoki in tremi asistencami. Sledil mu je Latvijec Kristaps Porzingis s 23 točkami.

luka dončić Klici MVP, MVP Šport Tako izjemno je sezono odprl Luka Dončić

Udarni evropski tandem je kljub mladosti močno povečal apetite v Dallasu, kjer si že letos želijo vsaj uvrstitve v play-off. V sila močni zahodni konferenci bo to zelo težko, čeprav imajo Telički kakovostno zasedbo.

luka dončić Prvi Šport Nov rekord v Dončićevi statistiki

Za mrežo ESPN je o možnostih Dallasa v letošnji sezoni spregovoril Richard Jefferson. Gre za upokojenega veterana lige NBA, v njej je odigral kar 17 sezon (2001-2018) v osmih različnih franšizah in leta 2016 s Cleveland Cavaliers osvojil tudi naslov prvaka.

"Mislim, da so zelo dobri, zelo talentirani. Imajo mlade igralce, ki pa morajo še dokazati, da lahko zmagujejo na visokem nivoju," je o Mavericks po zmagi nad Wizards dejal Jefferson.

"Govorimo o zahodni konferenci, kjer se je letos izboljšalo veliko ekip. LA Lakers lani niso bili v končnici, letos jih vsi pričakujemo tam. Utah se je okrepil, Portland se je okrepil, LA Clippers so se okrepili. Tako da menim, da je še prezgodaj, da bi lahko govorili o tem, da bodo Dallas Mavericks v položaju, da se prebijejo v play-off. Zagotovo pa bodo ena od ekip v NBA, ki bo naredila velik napredek," je svoje mnenje podkrepil nekdanji košarkar in sedanji analitik.

"Potreben je čas, posebej če imaš dva mlada superzvezdnika, ki še nista igrala skupaj. Potreben je čas, da se naučiš konstantno zmagovati v NBA. To je ena najtežjih stvari, ki mlade igralce čakajo med zorenjem v tej ligi," je recept za Dallas razkril Jefferson.

Luka Dončić TV pravice Šport Dončić in ostale NBA zvezde vendarle na slovenski televiziji!

Dallas bo naslednje srečanje igral v noči na soboto po srednjeevropskem času v gosteh pri New Orleans Pelicans, sledeča domača tekma ga čaka v noči na ponedeljek proti Portland Trail Blazers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice