Šport > Košarka
7651 ogledov

Trener degradiral Dragića, v tej vlogi ni bil že osem let: "Težko je..."

goran dragić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarski zvezdnik bo šel po stopinjah Dwayna Wada.

Goran Dragić, dolgoletni prvi organizator igre v moštvu Miami Heat, se bo moral v prihajajoči sezoni lige NBA zadovoljiti z drugačno vlogo. Potem ko je bil zadnjih nekaj let vselej v prvem planu trenerja Erika Spoelstre, bo 33-letnik v sezoni 2019/2020 tekme začenjal s klopi.

Goran Dragić Miami Heat Slovenci v akciji Šport Dragićev "alley-oop" za prste obliznit, prve točke Čančarja

Spoelstra upa, da bodo z Dragićem v vlogi rezervista dosegli podoben učinek, kot so ga lani z veteranom Dwaynom Wadom. Legendarni ameriški košarkar, ki je ob koncu lanske sezone sklenil svojo kariero, je pri 36 letih prispeval 15 točk in 4,2 podaje v samo nekaj več kot 26 minutah na tekmo.

Dragićevo lansko sezono je zaznamovala poškodba kolena. Pred tem je bil slovenski košarkar tri leta prvi organizator igre vročice, v vlogi rezervista pa se ni znašel vse od sezone 2011/2012, ko je bil član Houston Rockets. Na začetku NBA kariere je bil pri Phoenix Suns zamenjava za mentorja in prijatelja Steva Nasha.

luka dončić Z njim ni šale Šport Dončić: "Jutri hočem svoj denar!"

Dragić, udeleženec All Star tekme v sezoni 2017/2018, je po operaciji kolena, zaradi katere je lani odigral le 36 tekem, sprejel rezervno vlogo ob Justisu Winslowu. Slovenec ne taji, da bi si želel osrednje vloge, vendar ga v prvi vrsti zanima, kako lahko pomaga svoji ekipi.

Če ga trener Spoelstra vidi v vlogi rezervista, bo naredil vse, da na parketu upraviči njegovo zaupanje.

erik spoelstra | Avtor: Epa Erik Spoelstra Epa
Trener Miamija je po ponedeljkovem treningu v American Airlines Areni razkril namero glede Dragića in potegnil vzporednico z Wadom. "Dwayne Wade je soigralec, vreden hiše slavnih. Vsi govorijo, da je bil izjemen košarkar in velik talent, a treba je omeniti tudi dejstvo, da se je bil pripravljen vrniti in sprejeti vlogo rezervista. Kljub temu je bil v marsičem naš najučinkovitejši igralec v lanski sezoni. Če bi želel, bi lahko v tej vlogi nadaljeval vsaj še tri ali štiri leta," je prepričan Spoelstra.

"Enako velja za Gorana. On je še vedno naš All-Star košarkar. Naš namen je, da bodo 32-letniki izgledali kot 25-letniki. Verjamem, da nam lahko uspe. Tudi Goran tako čuti. Želimo podaljšati njegovo kariero in mu omogočiti, da bo igral na All-Star nivoju. Edina razlika bo v tem, da bo na parketu preživel manj minut in v drugačnih okoliščinah," je pojasnil trener.

Dragić je v lanski sezoni začel 22 tekem in v povprečju prispeval 13,7 točke in 4,8 podaje v 27 minutah, kar je manj kot njegovega karierenega povprečja pri Miamiju, ki znaša 17,1 točke in 4,8 podaje v 33 minutah. 

Zaradi operacije kolena je izpustil več kot 30 tekem, v tem času pa se je v vlogi prvega organizatorja igre uveljavil Winslow. Triindvajsetletni Američan, ki je bil tudi na letošnjih pripravljalnih tekmah trenerjeva prva izbira, je v 66 tekmah v povprečju prispeval 12,6 točke, 5,4 skoka in 4,3 podaje, kar je njegova najboljša statistika doslej.

Luka Dončić Pot na vrh Šport Legenda NBA: "Že zdaj vam povem, Dončić bo letos ..."

"O sebi ne razmišljam kot o 33-letniku," je povedal Dragić, ki bo v poslednji sezoni njegove petletne in 85 milijonov vredne pogodbe, ki jo je podpisal leta 2015, zaslužil dobrih 19 milijonov.

"Občutek imam, da lahko še vedno igram. Ne razmišaljam, da sem star. Vedno sem pozitiven. Naredil bom vse, da bom na parketu. To je poti, po kateri gre vsak športini. Ko si mlad, imaš veliko minutažo. Potem pride čas, ko se je treba žrtvovati za ekipo. Seveda ni lahko, saj smo vsi zelo tekmovalni, vsi imamo ego. To je moja služba. Ostati moram profesionalen," je povedal slovenski košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.