Šport > Košarka
6384 ogledov

Košarkar, ki ruši rekorde Luke Dončića

usman garuba Reševalni pas/Twitter
17-letni zvezdnik Real Madrida gre po stopinjah slovenskega čudežnega dečka.

Najstniška senzacija Usman Garuba, 17-letni in 203 centiemetre visoki center Real Madrida, je poskrbel za nov rekord v španski ligi ACB. Na tekmi petega kroga je postal prvi košarkar, mlajši od 18 let, ki je na eni tekmi dosegel kar 13 skokov

Rekordnemu izkupičku pobranih žog je dodal še tri točke in Realu pomagal do pete zaporedne zmage, s katero ostajajo neporažena ekipa v ligi.

Garuba tako nadaljuje s premikanjem mejnikov v španski košarki, doslej je namreč izboljšal že tri rekordne dosežke Luke Dončića

Prvič mu je to uspelo na uvodnem obračunu sezone, na katerem je postal najmlajši košarkar, ki je začel tekmo kraljevega kluba. Ob krstnem nastopu proti moštvu Joventut de Badalona je bil star 17 let, šest mesecev in 19 dni, kar je slaba dva meseca manj od Dončića, ki mu je to uspelo pri 17 letih, osmih mesecih in 16 dneh.

V drugem krogu je z zmagi Reala nad Murcio prispeval 13 točk in 10 skokov ter postal najmlajši (17 let in šest mesecev) košarkar v ligi ACB z dvojnim dvojčkom. Dončić je bil ob prvem dvojnem dvojčku star 17 let in devet mesecev.

Istočasno je postal prvi mladoletni košarkar z dvometnim številom skokov (10) na tekmi španske lige. Prejšnji rekorder je bil Dončić z devetimi skoki.

Real je v zadnjih letih postal prava valilnica košarkarskih biserov, Madridčani pa upajo, da bo šel Garuba po sledeh najboljšega novinca lanske sezone lige NBA.

Mladenič je že postal eno od glavnih orožij trenerja Pabla Lasa, vendar v klubu ne želijo prehitevati dogodkov.

Sedemnajstletnik se bo tako kot Dončić najprej kalil na tekmah domačega prvenstva, medtem ko bo na svojo priložnost v Evroligi moral še nekoliko počakati. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice