Šport > Košarka
444 ogledov

Uvod z glamuroznim mestnim derbijem, prvaki slavili

Toronto Raptors New Orleans Pelicans Profimedia
S tekmama v Torontu in Los Angelesu se je začela nova sezona lige NBA.

Košarkarji Toronto Raptors, prvaki severnoameriške lige NBA, so v novo sezono vstopili z zmago nad New Orleans Pelicans. Junak zmage po podaljšku s 130:122 je bil Fred VanVleet, ki je z 32 točkami dosegel svoj strelski rekord kariere. S 34 točkami in 18 skoki je blestel tudi Pascal Siakam, preden je moral zaradi osebnih napak predčasno s parketa.

Pred tekmo je vodstvo lige NBA v dvorani Scotiabank Arena pripravilo slovesnost, na kateri so pod strop dvignili zastavo prvakov za 2019 in igralcem ter strokovnemu štabu podelili šampionske prstane za naslov prvaka.

Pri obeh moštvih je manjkalo nekaj velikih imen glede na lansko sezono; Toronto je začel obrambo naslova brez Kawhija Leonarda, ki se je preselil k Los Angeles Clippers, New Orleans pa je zapustil Anthony Davis, zaradi poškodbe pa je tik pred zdajci klub ostal še brez obetavnega novinca Ziona Williamsona, glavnega kandidata za naslednika Luke Dončića pri nagradi rookieja leta.

Goran Dragić Nova pravila Šport Trener degradiral Dragića, v tej vlogi ni bil že osem let: "Težko je..."

"Morali smo globo seči v našo vrečo trikov, da smo prišli do zmage," je po tekmi priznal trener prvakov Nick Nurse in dodal, da je bila po njegovem ceremonija pred tekmo kriva za to, da njegovi varovanci dolgo niso zaigrali tako, kot je treba: "Mislim, da je šlo za to. Na dan so privrela čustva, ki so terjala svoj davek. K sreči smo se še pravočasno zbudili iz sanjarjenja."

Kyle Lowry je k prigarani zmagi dodal 22 točk, Serge Ibaka pa 13. Ekipi sta redni del končali pri 117 točkah, v podaljšani igri pa so na plan prišle izkušnje prvakov, saj so v tem delu igre nadigrali goste s 13:5.

Prvi strelec Pelikanov, ki so sicer zadeli 19 trojk, je bil Brandon Ingram z 22 točkami, J.J. Reddick je zbral 16 točk, Josh Hart pa 15 točk in deset skokov.

Danes je bil na sporedu za uvod v novo sezono, v kateri bodo nastopali trije Slovenci, potem ko se je Goranu Dragiću in Luki Dončiću onkraj luže pridružil še Vlatko Čančar, še mestni derbi Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers. Zmage so se veselili Clippers s 112:102, zanimiv pa je bil tudi zvezdniški obračun pod košema.

Kawhi Leonard, lani s Torontom prvak in najkoristnejši igralec finala, je ob prvencu za Clippers dosegel 30 točk, šest skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi. Zvezdnik nasprotne ekipe LeBron James je končal pri 18 točkah, devetih skokih, osmih asistencah in ukradeni žogi. Prvi strelec poraženega moštva je bil z 28 točkami Danny Green, tri manj je dosegel novinec Anthony Davis, ki je dodal še deset skokov in pet podaj.

V noči na četrtek bo Dragić sezono NBA z Miamijem odprl proti Memphisu, Dončićev Dallas bo zaigral proti Washingtonu, Čančarjev Denver pa proti Portlandu.

zion williamson Dončićev naslednik Šport Slabšega uvoda v NBA kariero si ne bi mogel zamisliti

NBA, izida:

Toronto Raptors - New Orleans Pelicans  130:122
LA Clippers - Los Angeles Lakers        112:102

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice