Šport > Košarka
4485 ogledov

Legenda iskreno o tem, kaj si misli o Dončiću, med sogovorci završalo

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkar je glavna tema pogovora košarkarskih oddaj na vseh večjih televizijskih mrežah v ZDA.

Luka Dončić je udarno začel svojo drugo sezono v ligi NBA. Na uvodni tekmi z Washinton Wizards (34 točk, 9 skokov) je ostal na pragu dvojnega dvojčkega, že na drugi z New Orelans Pelicans (25 točk, 10 skokov, 10 podaj) pa je vpisal prvi trojni dvojček v novi sezoni.

Dallas je obe tekmi dobil, kar je najboljši začetek sezone po letu 2004.

Luka Dončić BOLJŠI OD MAGICA Šport Po novi veliki zmagi o Dončiću govori vsa NBA

Dončić, aktualni novinec leta v NBA, je z dvema izjemnima predstavami nemudoma postal glavna tema pogovora košarkarskih strokovnjakov in analitikov. O njem je z izbranimi besedami spregovoril nekdanji MVP Finala lige NBA in lastnik šampionskega prstana Paul Pierce.

paul pierce | Avtor: Print Screen Print Screen

"Že vrsto let je v središču pozornosti. Luka Dončić je bil profesionalec že pred prihodom v NBA. Tega je vajen. Z odraslimi moškimi igra že od 13. ali 14. leta starosti. V mojih očeh je Luka eden izmed petih najbolj nadarjenih igralcev ligi," je dejal nekdanji NBA zvezdnik.

Ob teh besedah je med njegovimi sogovorci završalo, slišati je bilo tudi nekaj negodovanja.

"Med petimi najbolj nadarjenimi!" se je branil Pierce. "In najbolj zabavnimi tudi. Zna metati na koš, kreativen je pri podajah, izboljšati mora samo obrambo. Lepo ga je gledati in res je noro nadarjen."

kristaps porzingis NBA na nogah Šport Dončić že zabava novinarje: "Kaj naj rečem, imel sem srečo!"

Najglasneje mu je oporekal nekdanji NBA-jevec Jay Williams. "Anthony Davis, Kawhi Leonard, Giannis Antetokounmpo, Ben Simmons, LeBron James," je iz rokava stresel peterico, ki je po njegovem bolj nadarjena od Dončića.

"Luka Dončić je med njimi," mu je mirno odvrnil Pierce.

"Koga boš izvzel?" ga je vprašal Williams. "Luka je boljši kot Ben Simmons. Lahko počne vse, kar počne Simmons, obenem pa je boljši strelec," je vztrajal Pierce, Williams pa je dodal, da bodo morali o tem še govoriti.

zion williamson Dončićev naslednik Šport Slabšega uvoda v NBA kariero si ne bi mogel zamisliti

Na srečanju Dallasa in New Orleansa bi se morala prvič na parketu pomeriti Dončić in njegov domnevni naslednik Zion Williamson, vendar se to ni zgodilo, saj je prvi izbor drafta utrpel poškodbo kolena, zaradi česar bo odsoten od šest do osem tednov.

V studiu televizijske hiše ESPN so razpravljali o tem, kdo o njiju ima svetlejšo prihodnost v ligi NBA, po mnenju šestkratnega prvaka lige NBA Scottieja Pippna pa je odgovor povsem preprost.

"Luka je moj izbor. Njegova lanska sezona je bil res impresivna. Letos je dobro na poti, da postane All-Star. Znajde se v vlogi vodje, zna voditi ekipo. Letos je še bolj samozavesten in moštvo lahko popelje v končnico. Kapo dol pred tem mladeničem," je dejal košarkarski velikan, ki je bil ob Michaelu Jordanu najbolj zaslužen za uspehe Chicago Bulls v 90. letih prejšnjega stoletja.

scottie pippen | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • jakec1575 12:07 26.oktober 2019.

    Vau, da te scotty pozegna...