Šport > Košarka
2567 ogledov

Zaradi Dončića izključen, kasneje z odštekanim komplimentom

Bradley Beal Reševalni pas/Twitter
NBA zvezdnik je bil nemočen ob neverjetni predstavi Luke Dončića, kar je na koncu tudi pošteno priznal.

Slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić je dobil nevsakdanjo pohvalo s strani velike NBA zvezde, Bradleya Beala, potem ko se je Dončićev Dallas na premierni tekmi sezone pomeril z Bealovim Washingtonom.

Dallas je svojo otvoritveno tekmo v noči iz srede na četrtek dobil s 108:100, prav najboljši novinec lanske sezone pa je bil nerešljiva uganka za Čarovnike iz Washingtona.

luka dončić Klici MVP, MVP Šport Tako izjemno je sezono odprl Luka Dončić

Luka je tekmo zaključil s 34 točkami, 9 skoki in 3 asistencami, medtem ko je bil pri Washingtonu najboljši prav Beal, ki je zbral 19 točk, 6 skokov in 9 asistenc. Med tekmo pa se je ves čas iskrilo med obema zvezdnikoma, vse skupaj pa je privedlo celo do Bealove izključitve.

V naslednjih dneh pa je zelo odmevala izjava Beala po tekmi, kjer je kljub predčasnemu odhodu v slačilnico iskreno priznal, da je bil Dončić preprosto nezaustavljiv:

"To je vse bila zgolj košarka. Lahko ste videli, da je, ko sem bil izključen, prvi prišel do mene in mi ponudil roko. Razumel je, kako stvari stojijo. Nisva se stepla, to je pač košarka, poizkusil sem ga iznervirati. Nabrcal nas je v rit ("He kicked our asses"), nekaj sem moral poizkusiti."

Luka Dončić Wizards Nova sezona Šport Kaj pomeni skrivnostni napis na Dončićevih copatih?

Incident z Bealom je pokomentiral tudi Dončić: "Bilo je odlično. To je bistvo košarke. Na igrišču nimate prijateljev. Spoštujem ga zaradi tega, kar je naredil. Vsi pravijo, da je dober v napadu, toda dokazal je, da je odličen tudi v obrambi. To je pokazal na igrišču in spoštujem ga zaradi tega."

Luka Dončić Po prvi tekmi Šport Prvak lige NBA Dončičevemu Dallasu (še) ne daje možnosti za končnico luka dončić Prvi Šport Nov rekord v Dončićevi statistiki
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice