Šport > Košarka
12904 ogledov

Dončić že zabava novinarje: "Kaj naj rečem, imel sem srečo!"

luka dončić Print Screen
Košarkarji Dallas Mavericks so prvič po 15 letih sezono začeli z dvema zaporednima zmagama.

Košarkarji Dallas Mavericks so v novo ero pod taktirno palico Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa vstopili z dvema zaporednima zmagama.

Luka Dončić BOLJŠI OD MAGICA Šport Po novi veliki zmagi o Dončiću govori vsa NBA

Po uspešnem uvodu proti Washington Wizards, v katerem je zvezdniški duo skupaj dosegel kar 57 točk svojega moštva, sta košarkarja blestela tudi na srečanju z New Orleans Pelicans in ključno pripomogla k najboljšemu začetku sezone za Dallas v zadnjih 15 letih! "To nam zelo veliko pomeni. Vsi smo zadovoljni po tej zmagi, a to je šele začetek. Treba to tako nadaljevati in se uvrstiti v končnico," je povedal slovenski košarkar.

Najboljši strelec moštva je bila kakopak Dončić s 25 točkami, eno manj je dosegel Porzingis (24). Skupaj sta torej dosegla 49 od skupnih 123 točk, pomembem delež pa sta k zmagi prispevala še Delon Wright (20 točk) in Jalen Brunson (14 točk).

Dončić je dodal še 10 skokov in 10 podaj ter tako vpisal še devetega trojnega dvojčka v karieri. Imel je kat 53-odstoten met iz igre, tekmo pa je končal z indeksom +12, kar je največ med vsemi košarkarji Dallasa.

Dve minuti pred koncem je bil izid 115:113 v korist Dallasa, v ključnih trenutkih pa je odgovornost na svoja pleča prevzel Dončić in se znova dokazal kot pravi vodja ekipe. Najprej je z uspešnim prodorom prednost povišal na štiri točke, že v naslednjem napadu pa je zadel zanj značilno trojko s korakom nazaj.

"Luka Dončić ni človek," se je glasil eden od zapisov na družbenem omrežju twitter.

O še eni izjemni krasotici z razdalje, s katero je dobro minuto pred koncem tekme zapečatil usodo nasprotnega moštva, je Dončić dejal: "Imel sem srečo. Kaj naj rečem? Uživam v napetih trenutkih ob koncu tekem in rad prevzamem odgovornost."

dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Nad predstavo slovnskega košarkarja je bil navdušen tudi Porzingis. "Luka zadane takšne mete. Noro. V zaključku tekme je pokazal jeklene živce. To je Luka. Obožuje takšne trenutke, tako kot jaz. Radi bi bil nevarni v zaključku tekem. Ko je žoga v Lukovih rokah, je vse mogoče," je povedal latvijski velikan.

kristaps porzingis | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.