Šport > Košarka
11364 ogledov

Po novi veliki zmagi o Dončiću govori vsa NBA

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Po novi zmagi Dallas Mavericksov, ki so gostovali v New Orleansu in novi bleščeči predstavi Luke Dončića, vsa NBA govori o slovenskem superzvezdniku.

Današnji dan so navdušenci košarke težko pričakovali, saj bi se morala na igrišču prvič srečati najboljši novinec lanske sezone lige NBA Luka Dončić in prvi nabor letošnje Zion Williams, ki so ga izbrali pri New Orleans Pelicans.

luka dončić Klici MVP, MVP Šport Tako izjemno je sezono odprl Luka Dončić

Na dvoboj bodo privrženci košarke še počakati, saj je Williamson poškodovan, so pa zato navijači v New Orleansu lahko v živo spremljali ves talent, ki ga je zmožen prikazati slovenski čudežni deček. 20-letni Dončić je v končnici s tremi zadetimi meti iz igre, vključno z odločilno trojko minuto in pol pred koncem tekme, ko se je Dallas »odlepil« nasprotniku, prinesel drugo zmago Dallasu, ki je na gostovanju slavil zmago s 123:116. Zmaga je še toliko bolj pomembna, saj številni menijo, da se bo New Orleans na Zahodu za 8. mesto v končnici boril tudi z Dallasom. 

usman garuba Senzacija Šport Košarkar, ki ruši rekorde Luke Dončića

Deveti trojni dvojček

Dončić je bil prvi strelec Mavericks. Dosegel je 25 točk, zadel je tri mete za tri točke iz devetih poskusov, met iz igre je bil zelo dober, 52,9 odstoten. Imel je tudi največ skokov v svojem moštvu (10) in skokov (10). Imel je zgolj eno izgubljeno žogo. To je bil že njegov deveti trojni dvojček v ligi NBA. Pred 21 letom starosti to ni uspelo še nikomur. Celo slavni Magic Johnson, kar niso pozabili omeniti ameriški mediji, ki na veliko hvalijo Dončića, je v tej starosti v primerjavi s Slovencem zbral dva manj.

luka dončić Prvi Šport Nov rekord v Dončićevi statistiki

Novo, dobro predstavo je prikazal Kristaps Porzingis s 24 točkami in kar petimi blokadami. Dallas je v prvem polčasu zaostajal že za 16 točk, a so z dobro obrambo v drugem delu igre nadomestil zaostanek.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.