Šport > Košarka
137 ogledov

Čančar še vedno neporažen

Jamal Murray Profimedia
Košarkarji iz Kolorada so zabeležili še tretjo zmago.

Košarkarji Denver Nuggets v severnoameriški ligi NBA ohranjajo popoln izkupiček. Tokrat so gostovali pri Sacramento Kings in slavili zmago s 101:94. Slovenski košarkar Vlatko Čančar, ki je pred sezono podpisal z ekipo iz Kolorada, tudi na tretji tekmi sezone ni bil v kadru za obračun. Naslednja tekma bo domači dvoboj z Dallasom Luke Dončića.

Jamal Murray je štiri od svojih skupno 18 točk dosegel v zadnjih 31 sekundah tekme, Gary Harris pa je dodal par prostih metov, da so Nuggets, ki so v zadnji četrtini skorajda zapravili visoko prednost, ubranili zmago. To je bila za Zlata zrna še tretja zaporedna zmaga v novi sezoni, medtem ko so Kralji še vedno brez uspeha.

Harris je tekmo končal pri 17 točkah, Nikola Jokić je zbral devet točk (ob skromnem metu 4:15) in 13 skokov, Will Barton pa je k zmagi, še peti zaporedni nad Sacramentom, dodal 13 točk in devet skokov. Pri Sacramentu se je s 24 točkami in 12 skoki najbolj izkazal Richaun Holmes, De'Aaron Fox je dodal 20 točk in devet podaj, Harrison Barnes in Nemanja Bjelica pa sta zbrala vsak po 12 točk.

Zadnje sekunde Šport Velika drama! Dončićev Dallas prva žrtev novega pravila

"Naša obramba je naša rešitev. Zaradi obrambe zmagujemo. Fantje se morajo najprej zavedati, da smo obrambna ekipa. Vsi znamo dosegati koše in metati. Ampak z obrambo se dobivajo tekme," je po tekmi razmišljal Murray.

Košarkarji iz Kolorada, ki so ena izmed le štirih ekip, ki to sezono še niso izgubile, bodo v noči na sredo gostili Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića.

Med ekipami brez poraza ni več Atlante. Ta je morala priznati premoč Philadelphii, ki je slavila zmago s 105:103. Pri zmagovalcih je s 36 točkami in 13 skoki blestel Joel Embiid. Zvezdnik Atlante Trae Young za razliko od prvih dveh tekem v sezoni ni bil tako razpoložen, končal je pri 25 točkah, devetih podajah, štirih skokih, izgubil pa je tudi sedem žog.

Luka Dončić Mavericks Trail Blazers Video Šport Dončić za las brez trojnega dvojčka, odličen tudi Dragić

Andre Drummond je ob zmagi Detroita proti Indiani s 96:94 dosegel dvojni dvojček - 18 točk in 18 skokov. Draymondu Greenu je uspel trojni dvojček - 16 točk, 17 skokov, deset podaj, njegov Golden State pa je premagal New Orleans s 134:123. To je šele prva zmaga v letošnji sezoni za Bojevnike. Houston je na krilih Jamesa Hardna in njegovih 40 točk premagal Oklahomo s 116:112.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice