Šport > Košarka
6245 ogledov

Dončić se je posul s pepelom: "Jaz sem kriv."

luka dončić Print Screen
Prvi zvezdnik Dallasa ni iskal izgovorov za tesen porazi proti Portland Trail Blazers.

Dallas Mavericks so v domačem American Airlines Centru izgubili proti Portland Trail Blazers (121:119).

Luka Dončić Mavericks Trail Blazers Video Šport Dončić za las brez trojnega dvojčka, odličen tudi Dragić

Luka Dončić je na parkeu preživel slabih 38 minut in v tem času prispeval 29 točk, 12 skokov in devet podaj, eno premalo, da bi še drugič zapored vpisal trojnega dvojčka.

Čeprav je dosegel 29 točk, strelsko ni bil tako razpoložen kot na prejšnji tekmi, saj je zadel le osem od 22 poskusov iz igre (36%) in le dva od 11 metov za tri točke (18%). Precej bolje se je odrezal na črti za proste mete, kjer je bil 79-odstotno uspešen (11/14).

Zadnje sekunde Šport Velika drama! Dončićev Dallas prva žrtev novega pravila

Dončić je po tekmi prevzel odgovornost in sebe proglasil za glavnega krivca za prvi poraz njegovega moštva v letošnji sezoni.

Sicer bi lahko postal veliki junak srečanja, če bi nekaj sekund pred koncem zadel trojko pri zaostanku Dallasa s 119:120, zgrešenemu metu pa je sledila kalvarija s sokoljim očesom, ki se je iztekla v prid Portlandu. 

Najbolj je obžaloval prav tisti poskus za tri točke, saj bi se moral, kot pravi sam, odločiti za prodor, ne pa za tvegan met z razdalje.

"Sprejemal sem napačne odločitve. Izgubil sem tekmo. Slaba izbira metov. Portland je že izpolnil bonus. Moral bi iti v prodor," je obžaloval slovenski košarkar

O novem pravilu, ki je v veliki meri krojilo razplet tekme, ni želel preveč filozofirati. "Ne vem, kaj naj rečem. NBA je spremenila pravila. To je to," je dejal 20-letnik.

Luka Dončić Foto Šport Luka Dončić se je odločil za spremembo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.