Šport > Košarka
3717 ogledov

Saša Vujačić postal Američan in našel novo strast

Saša Vujačić Instagram
Slovenski košarkar trenutno nima kluba in se posveča drugim izzivom. Še vedno ni obupal nad igranjem v ligi NBA.

Saša Vujačić je kar dvakrat osvojil naslov v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Obakrat je do prstana prišel v dresu ekipe Los Angeles Lakers, katere član je bil šest sezon.

Luka Dončić Ni se obremenjeval Šport Dončić: Popolnoma vseeno mi je, če ...

V NBA je nato igral še za Brooklyn Nets, Los Angeles Clippers in New York Knicks, nazadnje pa je nastopal za italijansko Verono. V letošnji sezoni Vujačić še ni našel zanj zadovoljivega kluba, čeprav je v izvrstni formi.

"Sem zaljubljen v košarko in nočem končati kariere. Trenutno sem v življenjski formi. Poleti treniram z DeAndrejem Jordanom in tudi on tako misli. Star sem 35 let, toda počutim se deset let mlajšega," je za LA Times dejal Mariborčan.

Podoživel je slavne trenutke v dresu slovite franšize Lakers, ko ga je s klopi vodil Phil Jackson, na igrišču pa je bil gonilna sila Kobe Bryant: "Imel sem enega najboljših trenerjev v zgodovini NBA (...) Kobe (Bryant, op. a.) je bil kot moj starejši brat, veliko me je naučil."

Letos poleti je Vujačić postal tudi ameriški državljan, kar je ponosno oznanil na svojih družbenih kanalih. "V ZDA sem že 15 let, dlje kot kjerkoli drugje. To je moj dom. Ponosem sem, da sem ameriški državljan," je na to temo dejal Vujačić.

V Kaliforniji, kjer domuje, se je začel ukvarjati s pridelavo vin. Novemu poslu posveča precej časa in pozornosti, žanje pa tudi že prve uspehe.

Saša Vujačić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • Avatar Latilessa
    Latilessa 23:46 30.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice