Šport > Košarka
35 ogledov

Miami izpustil 15 točk prednosti

Goran Dragić Miami Heat Toronto Raptors EPA
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na petek odigrali pet tekem.

Košarkarji Toronto Raptors so gostovali pri Miami Heat Gorana Dragića in kljub začetnemu zaostanku za 15 točk na koncu slavili gladko zmago s 101:84. Junak večera je bil DeMar DeRozan s 40 točkami, v vrstah domačih je bil najboljši poškodovani Hassan Whiteside, ki je dosegel 16 točk in 14 skokov.

Whiteside, ki je igral s 13 šivi v desni dlani ter prevezami in obvezami, ki naj bi zaščitile njegovo poškodbo, je bil prvi strelec Miamija. A proti koncu tekme je imel še dodatno smolo, ko si je zvil levi gleženj. In čeprav je tekmo začel le z eno "dobro" roko in jo končal le z eno "dobro" nogo, je bil najboljši v vrstah Vročice. Dragić in Rodney McGruder sta vsak dosegla po 13 točk.

"Skušal sem biti kar se da agresiven in obenem misliti in dobro igrati tudi obrambo. Nisem šel na parket le z mislijo, da bi čim večkrat zadel. Počasi se s soigralci približujemo načinu igre, za katerega si prizadevamo in ki ga želimo prikazati," je po tekmi dejal junak večera DeRozan, ki je zadel 14 od 25 metov na koš iz igre ter 12 od 13 prostih metov.

Nobena od ekip se po današnji tekmi ni premaknila na lestvici vzhodne konference NBA; Toronto je ostal četrti in se na pol tekme približal tretjeuvrščenemu Washingtonu, Miami pa je ostal na osmem mestu, zadnjem, ki še vodi v končnico prvenstva, in ima le tekmo prednosti pred Chicagom na devetem in Detroitom na desetem mestu.

Devet točk Vujačića

Portland Trail Blazers so v domači dvorani s 110:95 ugnali New York Knicks, za katere je Saša Vujačić odigral 16 minut in v tem času dosegel devet točk in en skok. 

Damian Lillard je bil s 30 točkami najboljši strelec domače ekipe in najbolj zaslužen za zmago nad Kratkohlačniki, ki so nastopili precej oslabljeni. Carmelo Anthony je počival zaradi poškodbe levega kolena, Derrick Rose pa ima poškodovano desno stopalo.

Ostroge lovijo Bojevnike

Center LaMarcus Aldridge je dosegel 23 točk, Kawhi Leonard pa jih je k zmagi San Antonio Spurs nad Memphis Grizzlies s 97:90 dodal 19, s čimer so se Ostroge na vsega dve tekmi približale vodilni ekipi prvenstva NBA, Golden State Warriors.

Košarkarji Dallasa so s 97:95 premagali Los Angeles Clippers, potem ko so zadnjih pet točk dosegli v zadnje 2:30 minute tekme. Seth Curry je popeljal gostitelje v vodstvo s 95:94, nato pa so telički pametno odigrali do konca. Clippers so imeli tri priložnosti za odgovor, vendar je Chris Paul zgrešil dvakrat. Curry je končal pri 23 točkah in bil prvi strelec Dallasa.

V Brooklynu je Brook Lopez dosegel 19 točk in popeljal Mrežice, ki so zaostajale že za 15 točk, do zmage s 126:98 nad Phoenix Suns, kar je bila prvič po letu dni še druga zaporedna zmaga za Nets.

NBA, izidi:

Miami Heat - Toronto Raptors 84:101
Goran Dragić 13 točk, 7 podaj, 7 skokov 4 ukradene žoge v 33 min. za Miami.

Portland Trail Blazers - New York Knicks 110:95
Saša Vujačić 9 točk, skok v 16 minutah za Knicks.

Brooklyn Nets - Phoenix Suns 126:98
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 97:95
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 97:90

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.