Šport > Košarka
4789 ogledov

Dončić: Popolnoma vseeno mi je, če ...

Luka Dončić Profimedia
Slovenska zvezdnika v ligi NBA, Luka Dončić in Goran Dragić, sta sezono odprla nadvse uspešno.

Moštvi slovenskih zvezdnikov, Dallas Mavericks in Miami Heat, imata po prvih štirih tekmah po tri zmage, Ljubljančana pa blestita na parketu. Luka Dončić ima po štirih tekmah povprečje 25 točk na tekmo, Goran Dragić pa je pri 19,5 točkah.

Dallas Mavericks so sinoči znova dokazali, da bodo letos ekipa, ki bo na močnem zahodu mešala štrene najboljšim. Na gostovanju pri enem od favoritov za najvišja mesta Denverju so zmagali s 109:106, za razliko od prejšnjih tekem, na katerih je izstopal Dončić, pa se je tokrat dobro odrezala celotna zasedba.

Kar devet igralcev je imelo dvomestno število točk, po 14 sta jih zbrala Maxi Kleber in Tim Hardaway mlajši, Dončić pa je v 32 minutah zbral zanj skromnih dvanajst točk, štiri skoke, pet podaj in dve ukradeni žogi. Zadel je pomemben koš dobro minuto pred koncem, v sklepnih trenutkih pa je zgrešil dva prosta meta, ki pa na srečo Dallasa nista imela vpliva na končni razplet.

luka dončić NBA Šport Srečen konec, Dončić dosegel zadnji koš za zmago

Dončić je novinarjem po tekmi povedal: "Vseeno mi je, ali dosežem nič ali 40 točk, važno je, da ekipa zmaga. Tokrat smo dokazali, da imamo močno ekipo, da imamo odlične igralce in dolgo klop. Zmagati na tako težkem gostovanju, kot je Denver, ni majhna stvar."

Pri domačih je s trojnim dvojčkom izstopal Nikola Jokić - 10 točk, 10 skokov in 10 podaj, tretji slovenski igralec v ligi NBA Vlatko Čančar v dresu Denverja pa še vedno ni dobil priložnosti za igro.

Tudi Miami Heat je Atlanto premagal s kolektivno predstavo. Novinec Tyler Herro (29 točk), Jimmy Butler (21) in Dragić (21) so skupaj dosegli 71 od 112 točk Miamija, ob tem pa sta jih po sedemnajst prispevala še Bam Adebayo in novinec Kendrick Nunn.

Trae Young NBA Šport Velik udarec za Younga, Dragić znova odličen

Miami bo od naslednjih petih tekem štiri igral v gosteh. Čez dva dni ga čaka povratna tekma z Atlanto, nato se bo doma pomeril s Houstonom in po tem odšel na niz treh gostovanj v Denver, Phoenix in Los Angeles.

Dallas bo od naslednjih štirih tekem tri igral doma; najprej proti Los Angeles Lakers, zunaj proti Clevelandu in nato še z Orlandom ter New Yorkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice