Šport > Košarka
16937 ogledov

Dallas favoritu za naslov pred nosom speljal močno želeno okrepitev

Olivier-Maxence Prosper Profimedia
Dallas Mavericks so na letošnjem naboru šokirali Kelte iz Bostona in jim pred nosom speljali želenega igralca.

Potem ko se je kadrovanje pri NBA ekipi Dallas Mavericks v zadnjih letih znašlo pod plazom kritik, saj vodstvo moštva nikakor ne uspe okoli svojega zvezdnika Luke Dončića sestaviti ekipe sposobne boja za najvišja mesta, se zdi, da so na minulem naboru tudi pri Dallasu končno povlekli prave poteze.

Najprej se jim je v menjavi z Oklahomo City Thunder uspelo rešiti bogate pogodbe enega svojih najslabših igralcev, Davisa Bertansa, preden so z 12. izborom na naboru izbrali želenega centra v obliki Derecka Livelyja II, preden se jim je posrečila še ena odmevna poteza, o kateri se zadnje dni veliko piše na drugi strani luže.

S Sacramento Kings so se namreč dogovorili, da sprejmejo za Kralje "odpisanega" Richauna Holmesa ter njegovo 13 milijonov dolarjev vredno pogodbo, če jim Kings obenem prepustijo svoj 24. izbor na naboru. Kings so se namreč tako obupano želeli otresti Holmesa, ki je v minuli sezoni povprečno dosegal zgolj 3 točke na tekmo, da so na koncu Dallasu ponudili celo dodatni izbor, da se le znebijo njegove pogodbe.

Dallas pa je ponudbo odlično unovčil ter s tem pokvaril načrte eni najmočnejših ekip lige, Boston Celtics. Slednji so si namreč lastili 25. izbor na naboru, njihov glavni cilj nabora pa je bil po besedah NBA strokovnjaka Billa Simmonsa 21-letni krilni ter izjemno atletski košarkar Olivier-Maxence Prosper. Vedeli so, da Kings nimajo na svojem spisku želja igralca, kot je Prosper, tako da so bili že prepričani, da jim bo padel v roke kot 25. igralec na naboru.

Pri tem pa niso računali, da bodo na 24. mesto po menjavi za Holmesa skočili Mavericks, ki so si prav tako zaželeli nekdanjega košarkarja kolidža Marquette, ki je v svoji zadnji sezoni povprečno dosegal 12,5 točk in 4,7 skokov na tekmo, obenem pa je blestel s številnimi ukradenimi žogami. Glede na to, da je bil Prosper tudi velika želja Bostona, ki je v zadnjih letih skorajda vedno zadel s svojimi poznimi izbori na naboru, so morda Mavs v svoje vrste pripeljali pravi neizbrušen košarkarski diamant.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:05 26.junij 2023.

    Po pisanju medijev Dallas pred vsako sezono naredi odličen posel, ampak problem je, da potem v novi sezoni praviloma od tega posla ni pravega učinka.

Sorodne novice