Šport > Košarka
4320 ogledov

Prvi izbor posneli pri metih, vse je zgrešil, video so skušali prikriti

Victor Wembanyama Profimedia
Francoza Wembanyamo je izdala trema.

Francoz Victor Wembanyama je bil že pred svojo prvo tekmo v ligi NBA razglašen za novega velikega superzvezdnika, po pričakovanjih so ga na naboru kot prvega izbrali San Antonio Spurs. Na jugu Teksasa je zavladala evforija, 19-letnika je ob prihodu v San Antonio pričakala množica navijačev. Ti pričakujejo, da se bodo ponovili časi Davida Robinsona in Tima Duncana, ki sta kot prva izbora na draftu franšizo popeljala do naslova prvakov.

Pri Spurs so ob tem želeli posneti promocijski video tudi s parketa. A se je malce zataknilo, Wembanyama je bil namreč izjemno nenatančen pri metih, žogo je skozi obroč poslal le iz dveh zabijanj. Po drugem se je zaslišal skromen aplavz. 

Na twitterju je bil objavljen posnetek neuspešnih metov, a ga je avtor nato izbrisal. Vendar je bilo že prepozno. Video se je že razširil po socialnih omrežjih.

Wembanyama se je sicer odločil, da se bo pred novo sezono posvetil treningom in je tako zavrnil igranje za francosko reprezentanco na septemberskem svetovnem prvenstvu.

V minuli sezoni je nosil dres moštva Metropolitans 92, postal je najkoristnejši košarkar francoske lige. V povprečju je zbral 21.6 točke, 10.4 skoka, 2.4 podaje in 3.0 blokade na tekmo. Bil je najboljši strelec, skakalec in bloker tekmovanja.

Za Francijo je doslej odigral štiri tekme (19.0 točke in 8.3 skoka).

Victor Wembanyama | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice