Šport > Košarka
3350 ogledov

Takšne so možnosti za odhod Irvinga iz Dallasa

Kyrie Irving Profimedia
Eden najbolj priznanih novinarjev je podal svoje mnenje.

Kyrie Irving bo podpisal maksimalno pogodbo z Dallasom, ko se bo ta konec tedna v ligi NBA odprl trg prostih igralcev.  Tako je zatrdil eden izmed najbolj priznanih novinarjev, ki se ukvarjajo z ligo NBA.

"Možnosti za Kyrieja Irvinga na trgu so zelo omejene, pravzapraav nične, da bi se mu izplačalo zapustiti Dallas," meni ESPN-ov Adrian Wojnarowski, ki sodi med največje poznavalce NBA tržnice.

"Popolnoma prevladuje prepričanje, da se bo vrnil v Dallas. Edino vprašanje je, kakšna bo ponudba, predvsem gre za trajanje pogodbe. Mislim, da denar niti ne bo tako pomemben za Kyrieja, bolj pomembno je, koliko zagarantiranih let mu bodo namenili. Mislim, da se bodo prav okoli tega najbolj vrtela pogajanja med njim in Mavericks. Če želi maksimalno pogodbo, je Dallas prava franšiza zanj," je za SportsCenter dejal Wojnarowski. 

Irving je v Teksas prispel ob koncu minulega prestopnega roka, pri tem so pri Dallasu kar precej tvegali. Odrekli so se namreč zelo solidnima košarkarjema Spencerju Dinwiddieju in Dorianu Finney-Smithu, ob tem pa bi lahko Irving že po sezoni znova pakiral kovčke in odšel drugam. To se zdaj predvidoma le ne bo zgodilo.

Kyrie Irving in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob Kyriejevem prihodu je bil Dallas sicer še na mestih, ki so vodila v končnico, a je nato precej popustil, ob koncu sezone pa celo namerno 'tankal', da se ni uvrstil v play-in za končnico ter je tako obdržal 10. izbor na naboru. Tega je nato vnovčil in si ob odhodu nekdanjega člana Olimpije Davisa Bertansa priskrbel 12. in 24. pick, k Mavericks pa je prišel tudi Richaun Holmes.

Irving je po selitvi v Teksas v povprečju zbral po 27.0 točke, 5.0 skoka in 6.0 podaje na dvoboj. Pri Dallasu so prepričani, da bi z novim podpisom dvojec Irving/Luka Dončić imel na voljo več časa za zgraditev prave kemije. S tem bi imeli Maverick enega izmed najboljših branilskih parov v ligi NBA, vsaj kar se tiče igre v napadu.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice