Šport > Košarka
34160 ogledov

Mladi junak udaril: "Luka je najbolj precenjen košarkar v ligi!"

Luka Dončić Profimedia
Mladi košarkar je kot iz topa ustrelil, kdo je zanj najbolj precenjen košarkar v ligi NBA.

Košarkarska ekipa Florida State Owls je bila zagotovo najlepše presenečenje ameriške NCAA kolidž lige, potem ko je redni del sezone končala s kar 35 zmagami in le 4 porazi, s čimer je suvereno osvojila svojo konferenco C-USA ter se kot deveti nosilec šele drugič v svoji zgodovini uvrstila na zaključni NCAA turnir. Pred tem so na zaključnem turnirju igrali le leta 2002, ko so izpadli v prvem krogu.

Tokrat pa se njihova pravljica tu še ni končala. V prvem krogu so namreč košarkarji Owls izločili 8. nosilca Memphis in v drugem krogu 16. nosilca Fairleigh Dickinson. Nato pa je sledila prava košarkarska pravljica, ko so v osmini finala in četrtfinalu izločili dva velikana, četrtopostavljeni Tennessee in tretjepostavljeni Kansas City.

Košarkarsko skorajda povsem anonimni kolidž Florida State Owls se je tako uspel prebiti celo na zaključni turnir četverice ter postal ena glavnih tem na drugi strani luže. Njihovo zgodbo so spremljali po celotni državi in zanje stiskali pesti vsi nevtralni navijači širom zemlje. Na koncu se je pravljica "sov" končala v polfinalu, ko so skorajda šokirali še enega velikana, a je na koncu San Diego State slavil s točko razlike.

Bryan Greenlee | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda košarkarji Owls so se domov vrnili kot pravi junaki in so se še danes zelo zanimiva tema na drugi strani luže. Tako se je nedavno kot gost oddaje Pretty Big Plays znašel organizator igre "sov" Bryan Greenlee. Večji del intervjuja je bil precej vsakdanji, največjo pozornost pa je požel del, ko je Greenlee kot iz topa izstrelil odgovor na vprašanje, kateri košarkarv ligi NBA  je najbolj precenjen.

"Ali obstaja kakšen košarkar v ligi NBA, ki je precenjen? Da se je okoli njega ustvarilo preveliko navdušenje, ki si ga ne zasluži?" je voditeljica vprašala Greenleeja in njegovega prijatelja iz vrst Owls, mladi organizator igre pa je imel nemudoma pripravljen odgovor ... Luka Dončić!

"Mislim, da je Luka precenjen. Osredotoča se zgolj na obrambo," je svoje mnenje podal Greenlee in nekoliko presenetil voditeljico, ki je nemudoma dodala, da tudi Stephen Curry ne slovi po svoji obrambi. "Ja, toda Luka si dobesedno vzame čas za počitek, ko je v obrambi. Tega dejansko ne vidite pri kom drugem. Mislim tudi, da se brez žoge ne premika dovolj dobro in da ne igra obrambe," je svoj argument zaključil Greenlee.

Organizator igre "sov" je sicer resda v letošnji sezoni pomagal spisati eno najlepših košarkarskih zgodb leta, a vseeno se nekako zdi, da košarkar, ki v NCAA ligi povprečno dosega 7,4 točk, 2,2 skoka in 2,3 asistence na tekmo, nima pravice kritizirati igralca, ki je bil še četrto leto zapored uvrščen v prvo peterko lige NBA. Morda se lahko še kaj nauči od takšnega košarkarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Trtamrta 19:03 27.junij 2023.

    Se spet c.r.n.u.h.c.i. przigajo, k jih mal boli, da so zacel evropejci prevladovat v NBA

Sorodne novice