Šport > Košarka
1721 ogledov

Po velikih okrepitvah lahko posegata le dve superekipi

Andre Drummond Epa
Še en zvezdnik pred prihodom v favorita za naslov.

V ligi NBA so nove klube v zadnjem času iskali tudi nekateri nekdanji veliki zvezdniki, ki pa so v zadnjem času izgubljali na pomenu, zato so se jim v dosedanjih franšizah ob visokih pogodbah, ki so jih imeli, kar zlahka odrekli. V zadnjem tednu sta tako svoji pogodbi odkupila tudi LaMarcus Aldridge in Andre Drummond, ki sta se tako kot prosta košarkarja lahko podala na trg.

Njuna nova destinacija ni presenetila poznavalce NBA košarke. Oba sta seveda izbrala ekipi, ki sodita med favorite za naslov, rahlo 'odpisani' zvezdniki se v tem času tako odločajo le za Brooklyn Nets in Los Angeles Lakers. Aldridge je tako sledil Blaku Griffinu in se tako priključil zasedbi, ki ima zdaj tako v svojih vrstah že šest sedanjih in bivših All-Star igralcev, poleg omenjenega dvojca še DeAndreja Jordana, Jamesa Hardena, Kyrieja Irvinga in Kevina Duranta. 

Za podoben korak se je zdaj očitno odločil tudi Drummond, sicer njegov prestop v zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času še ni bil uradno potrjen. V zadnjih sezonah eden najboljših skakalcev lige, ki je postal višek pri Clevelandu, kjer so se odločili za mlajšega Jarretta Allena, bo novi član Los Angeles Lakers. Prvaki sicer v zadnjem času igrajo brez superzvezdnikov LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa, slednji naj bi bil sicer že zelo blizu vrnitve. Drummond se bo tako na centerskem položaju pridružil še enemu bivšemu All-Star košarkarju Marcu Gasolu.

Drummond bo tako kot Aldridge in Griffin pri Brooklynu do konca sezone poskušal priti do šampionskega prstana, do dolgoročnejše pogodbe z Lakers za vsoto, ki bi zadovoljila njegove apetite, pa najverjetneje ne bo prišlo. Zagotovo ne, če v svojo koristnost ne bo prepričal nove delodajalce.

Tako bo Drummond najverjetneje po sezoni še kako zanimiv za moštva, ki bodo iskala klasičnega centra, med te pa naj bi po mnenju analitikov sodil tudi Dallas. Ta naj bi se zanj potegoval vsaj v konkurenci z Boston Celtics, Charlotte Hornets, Toronto Raptors in Sacramento Kings.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.