Šport > Košarka
1287 ogledov

Konec sage! Irving podpisal triletno pogodbo s to ekipo ...

Luka Dončić Kyrie Irving Profimedia
Kyrie Irving ostaja Dončićev soigralec v Dallasu.

Onstran Atlantika odmeva novica, da v ekipi Luke Dončića v severnoameriški košarkarski ligi še naprej ostaja eden največjih zvezdnikov lige NBA Kyrie Irving. Z vodstvom Dallas Mavericks se je dogovoril za triletno pogodbo. Prejel bo 126 milijonov ameriških dolarjev (115 milijonov evrov), poročata portala The Athletic in ESPN. Dallas je v boju za Irvingov podpis premagal Phoenix Suns, ki so bili edina ekipa poleg Dallasa, ki je bila zainteresirana za usluge problematičnega košarkarja.

Irving, sicer rojen v Melbournu v Avstraliji pred 31 leti, velja za precej kontroverznega igralca. Dolgo časa je bil v nemilosti lige in kluba, saj je zavrnil cepljenje proti covidu-19. Irving je izpustil več kot 50 tekem z Netsi, ker ni bil cepljen proti okužbi z novim koronavirusom. Pred prihodom v Dallas je bil kaznovan z nekaj tekmami prepovedi igranja, saj je promoviral film z antisemitsko tematiko, je pa tudi zagovornik različnih teorij zarote, med drugim je mnenja, da je Zemlja ravna.

Dallas je za Irvinga četrti klub v ligi NBA. Od 2011 do 2017 je igral za Cleveland Cavaliers, od 2017 do 2019 pa za Boston Celtics, nato je bil v sezonah od 2019 do 2023 član Brooklyn Nets. Irving je bil prvak lige NBA leta 2016, osemkrat je igral na tekmi zvezd lige NBA (in bil leta 2014 MVP omenjenega spektakla), trikrat je bil uvrščen v eno izmed prvih treh peterk lige NBA, je pa tudi svetovni prvak z ZDA 2014 in olimpijski zmagovalec iz Rio de Janeira.

Irving se je strinjal s triletno pogodbo, s čimer so ga vodilni možje teksaške zasedbe prepričali, da ostane še naprej član Dallasa, kateremu se je pridružil letos februarja. Irving se je v bistvu Dallasu zavezal zgolj za naslednji dve leti, saj je tretje leto pogodbe tako imenovani "player option", kar pomeni, da se igralec po dveh sezonah sam odloči, ali želi aktivirati še zadnje leto svoje pogodbe.

Na 20 tekmah, ki jih je odigral z Dallasom, je v povprečju dosegal 27 točk, pet skokov in šest podaj v 38,2 minutah na tekmo. Kljub Irvingovemu prihodu so Mavsi ostali brez končnice lige NBA. Irving je v pretekli sezoni odigral tudi 40 tekem za Brooklyn Nets.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice