Šport > Košarka
7880 ogledov

Dallas se dogovoril še z enim asom, zato je moral klub zapustiti ...

Justin Holiday Profimedia
Potem ko so mu Houston Rockets izplačali njegovo pogodbo, je odlični obrambni igralec Justin Holiday tik pred podpisom z Dallas Mavericks, ki so se zato morali zahvaliti Chrisu Silwi.

Da bi okrepili svojo klop in rotacijo igralcev ter Luki Dončiću in Kyrieju Irvingu pripeljali potrebno pomoč, so se pri Dallas Mavericks odločili za izkušenega specialista za igro v obrambi Justina Holidaya, potem ko so mu Houston Rockets izplačali njegovo pogodbo in se je znašel na trgu prostih igralcev.

Holiday je sicer v letošnji sezoni nastopal za ekipo Atlanta Hawks, ki pa ga je tik pred iztekom prestopnega roka poslala v Houston, ki je po hitrem postopku prekinil njegovo pogodbo, saj ekipa, ki se je lotila korenite prenove, ne potrebujejo 33-letnega košarkarja, ki bi odžiral minute njihovemu mlademu jedru ekipe.

Po besedah slovitih NBA strokovnjakov Adriana Wojnarowskega, Marca Steina in Briana Windhorsta naj bi se NBA prvak iz leta 2015 že pred dnevi dogovoril z vodstvom Dallasa, čakalo se je le, da se z Rockets dogovori o izplačilu pogodbe ter da Mavs v svoji ekipi naredijo mesto za novo okrepitev.

Žrtev omenjenega dogovora je tako postal Chris Silwa, kateremu se je Dallas odrekel nekaj dni pred pretekom pogodbe, potem ko je 10. februarja podpisal še svojo drugo 10-dnevno pogodbo z ekipo iz Teksasa. Silwa je tekom svojega obdobja pri Dallasu za Mavericke nastopil na eni tekmi ter proti Utah Jazz v treh minutah prispeval dve točki.

Po odhodu Silwe bodo tako Mavericks imeli prostor za registracijo novega igralca, ki je v letošnji sezoni za Hawks na 28 tekmah povprečno dosegal 4,5 točke. Čeprav slovi po svoji igri v obrambi (podobno kot njegov zvezdniški brat Jrue Holiday) pri Atlanti ni dobil prave priložnosti, medtem ko je še v lanski sezoni kot član prve peterke pri Sacramento Kings in Indiana Pacers povprečno dosegal dobrih 10 točk na tekmo.

S prihodom Irvinga so Mavericks izgubili dva ključna člena svoje postave, saj so v zameno za odličnega organizatorja igre v Brooklyn poslali izjemno zanesljivega Spencerja Dinwiddieja in svojega najboljšega obrambnega igralca Doriana Finney-Smitha. Pri Dallasu tako zagotovo upajo, da bodo s Holidayem pridobili kvalitetnega igralca, ki bo v 10-15 minutah na tekmo poskrbel za dobro igro v obrambi ter zadetih nekaj odprtih metov za tri točke.

Dolgoletni veteran je sicer tekom svoje kariere zamenjal številne ekipe. Potem ko sploh ni bil izbran na naboru in je nekaj časa celo igral v Belgiji, na Madžarskem in v razvojni NBA G ligi, je svojo prvo priložnost v najmočnejši ligi na svetu dočakal pri Philadelphia 76ers, nastopal pa je še za Golden State Warriors, Atlanto Hawks (v dveh različnih obdobjih), Chicago Bulls (prav tako v dveh različnih obdobjih), New York Knicks, Memphis Grizzlies, Indiano Pacers ter Sacramento Kings.

Leta 2015 je z Golden State Warriors osvojil šampionski prstan, svoj strelski rekord pa je dosegel v dresu Memphisa ravno proti Dallasu, potem ko je aprila 2019 Maverickom nasul 30 točk. V svoji sicer najboljši sezoni je obrambni specialist povprečno dosegal 11,6 točk, 4,4 skoke, 2,2 asistence, 1,8 ukradenih žog ter 0,6 blokade na tekmo.

Irving Dončić Okrepitev Šport Pred prihodom v Dallas še sedemkratni All-Star igralec Kyrie Irving Luka Dončić "Kako mu uspeva?" Šport Zakaj je bil Luka kljub porazu tako navdušen? Po tekmi je razkril razlog "Če bi podal ..." Šport To je Irvingov odgovor na Dončićevo opravičilo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice