Šport > Košarka
3963 ogledov

Irvingu uspelo nekaj, kar je doslej samo Dončiću

Profimedia
Dallas Mavericks so dobili še drugo zaporedno tekmo, na kateri je zaigral njihov najnovejši član Kyrie Irving.

Dallas Mavericks so brez poškodovanega Luke Dončića premagali Sacramento Kings (122:114) za 31. zmago v sezoni, po kateri zasedajo četrto mesto zahodne konference.

Prvo ime teksaške ekipe je bil ob odsotnosti slovenskega asa, ki se približuje povratku po poškodbi pete, ponovno Kyrie Irving, ki je dosegel dvojnega dvojčka.

Kyrie Irving NBA Šport Dallas do izjemno pomembne zmage proti velikemu tekmecu

Irving je v 35 minutah zbral 25 točk, 10 podaj in tri skoke ob 37,5-odstotnem metu iz igre (5/14) in 30-odstotnem metu izza črte (3/10). Nezgrešljiv je bil tokrat na črti za proste mete, kjer je dosegel skoraj polovico vseh svojih točk (12/12).

Irvingov dvojni dvojček, s katerim se je postavil ob bok Dončiću kot drugi Maverick v sezoni z vsaj 25 točkami in 10 podajami, je še en pokazatelj, da je ameriški zvezdnik pripravljen garati za uspeh Mavsov in da se v teksaški ekipi odlično počuti.

To so opazili tudi soigralci, ki so pohvalili njegovo borbenost in pristop k igri.

Irving je dokazal, da je z Dallasom zmožen igrati vrhunsko košarko, zdaj pa je samo še vprašanje, kako se bo zvezdnik obnesel v navezi z Dončićem.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
"Veselim se, da bom videl, kako bo tole izgledalo z Lukom na parketu," je po zmagi dejal Irving. "Razbremenjeni bomo pritiska z dvema primarnima organizatorjema igre. Vsaka akcija ima več možnih variant, saj imamo več igralcev, ki znajo igrati tako z žogo kot brez nje. Tako da je treba samo izbrati pravo orožje (v pick 'n' roll situaciji, op. a.). Če bodo prevzemali, je to voda na naš mlin. Če bodo ubrali drugačen pristop in nam bo uspelo za delček sekunde osamiti Dončića, bo to velika razlika v naš prid. Brati igro, reagirati in igrati naravno košarko," je strategijo povzel Irving.

Drugi najboljši strelec Dallas na tekmi Josh Green (17 točk) je po tekmi pohvalil Irvingov borbeni duh. "Pravi tekmovalec. Samo poglejte njegove skoke v napadu ob koncu tekme. Da ob takšni karieri in imenu, ki si ga je ustvaril, igra na takšen način, to je motivacija za vso ekipo. Lahko samo rečem, da je pravi tekmovalec in lepo je imeti takšnega igralca," je povedal Green.

Irving je ob tem dodal: "Želim le pridobiti spoštovanje in fante prepričati, da se lahko vedno zanesejo name."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.