Šport > Košarka
7341 ogledov

Dallas razkril Dončićevo stanje pred pomembnima tekmama

Luka Dončić klop Mavericks Profimedia
Slovenski zvezdnik je izpustil že tri zaporedne tekme.

Dallas Mavericks bodo prihajajoči konec tedna odigrali dve tekmi proti Sacramento Kings, s katerima bi se lahko dobro utrdili na mestih, ki vodijo neposredno v končnico.

Na zadnjih treh srečanjih lige NBA so se Teksačani morali znajti brez poškodovanega Luke Dončića, slednjega muči načeta peta. 

Ob svojem debiju po prestopu v Dallas je na nedavnem obračunu in zmagi proti Los Angeles Clippers blestel Kyrie Irving in navijači želijo oba zvezdnika čim prej videti skupaj na parketu.

In to bi se lahko zgodilo zelo kmalu. Pri Mavs so Dončićev status namreč spremenili. Doslej je bil naveden med tistimi, ki zagotovo niso nared za tekme, po novem je zgolj "vprašljiv" za nastop.

Pri moštvu Jasona Kidda sta na stranskem tiru ostala Latvijec Dāvis Bertāns in Nemec Maxi Kleber. Slednji je odsoten že dlje časa in še nekaj tednov ne bo pripravljen za igro.

S tem statusom se košarkarji pogosto udeležijo tekem, tudi Dončić je z manjšo poškodbo že znal odigrati izjemno partijo. Nazadnje proti Detroit Pistons, ko je dosegel 53 točk.

Obe srečanji proti Dallasa v Sacramentu se bosta začeli ob 4. uri po srednjeevropskem času, prva v noči na soboto, druga 24 ur kasneje. Kings so trenutno na tretjem mestu Zahoda, tik pred Dallasom.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice