Šport > Košarka
4464 ogledov

Luka se je lahko zabaval, tako se je izkazal Irving

Kyrie Irving Profimedia
Luka Dončić s klopi opazoval predstavo novega soigralca, Dallas je v gosteh s 110:104 premagal LA Clippers.

Kyrie Irving je odigral prvo tekmo v dresu franšize Dallas Mavericks. Luka Dončić je njegovo predstavo spremljal s klopi, saj zaradi poškodbe pete še ni bil nared za dvoboj proti moštvu Los Angeles Clippers. In imel je kaj videti. Večkrat je vstal s klopi in zaploskal soigralcem.

Prihod osemkratnega udeleženca All-Star tekem je namreč vzpodbudil tudi ostale igralce Dallasa. Ti so proti v zadnjem času razpoloženim tekmecem, Clippers so se povzpeli do četrtega mesta v zahodni konferenci, zaigrali odlično. Že na polovici prve četrtine so si priigrali 13 točk naskoka pri 24:11, do konca prvih 12 minut pa so dosegli kar 41 točk. Ob razpoloženem Irvingu je blestel Reggie Bullock, ta je zadel pet metov za tri točke.

V drugo četrtino je zasedba iz Teksasa vstopila s prednostjo 41:25. Ob nekaj dobrih potezah Josha Greena v obrambi, po odhodu Doriana Finney-Smitha bo Avstralec očitno dobil precej večjo vlogo, in njegovih petih zaporednih točkah je Dallas štiri minute in pol pred koncem prvega polčasa prišel do prednosti 19 točk pri 58:39.

A kljub neprepoznavnemu Kawhiju Leonardu, dosegel je le dve točki v prvih dveh četrtinah, so Clippers nato zaigrali precej boljše, prednost gostov pa se je v obdobju, ko je na klopi sedel Irving, začela hitro topiti. Ivica Zubac je tako s košem in dodatnim prostim metom poskrbel za 52:60. Na drugi strani bi lahko naskok Dallasa 'oplemenitil' Dwight Powell, a je pol sekunde pred zadnjim piskom sirene v četrtini zgrešil oba prosta meta.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Kanadčan je nato poskrbel za prvi koš v drugem polčasu. Irving je dodal trojko, nato pa še asistenci za koša Powella in Greena. Clippers so vzeli minuto odmora pri zaostanku 58:69.

Posvet je pomagal, Dallas v naslednjih dveh minutah ni uspel spraviti žoge skozi obroč, njihova prednost pa se je stopila na vsega štiri točke. S trojkama sta odgovorila Bullock in Tim Hardaway Jr., vendar se je na drugi strani parketa razigral Leonard in v treh napadih nanizal sedem točk, Clippers pa so se približali na 72:75.

Gostitelji so se kasneje dvakrat prišli le na točko zaostanka, minuto pred koncem četrtine pa je Green zadel za 81:78, s tem izidom pa se je tudi krenilo v zadnjih ducat minut tekme. Dallas, ki v prvi četrtini ni izgubil žoge, je v naslednjih dveh četrtinah zapravil kar 15 žog. 

Irving je četrto četrtino odprl s trojko, nato je pet točk dosegel še Theo Pinson. S trojko ob zvoku sirene je poskrbel za 88:79. Ob njegovem košu je na noge skočila celotna klop Dallasa, navdušen je bil tudi Dončić.

Pinson je igral eno boljših partij v svoji NBA karieri, z novim uspešnim metom za tri točke je prednost Dallasa slabih sedem minut pred koncem tekme dvignil na 10 točk.

Po štirih zaporednih točkah Normana Powella je trener Dallasa Jason Kidd vzel 'timeout' štiri minute pred iztekmo dvoboja. Na semaforju je bil izpisan rezultat 98:93.

Prva napada po vrnitvi na parket sta bila neuspešna za obe moštvi, nato je za goste zadel Dwight Powell. Sledil je še koš Hardawayja mlajšega, po dveh prostih metih Irvinga pa so Mavs povedli s 104:95. Ostala je še dobra minuta in pol.

Leonard je gostitelje kasneje približal na pet točk zaostanka, enako 27 sekund pred koncem tudi Paul George. Hardaway Jr., ki je pred tem v zadnji minuti zadel tudi trojko, je bil polovično uspešen s črte prostih metov za 110:104. Clippers so vzeli minuto odmora, na voljo so imeli še 16 sekund.

George je poskusil z metom za tri točke, zahteval osebno napako, a je ni dobil. Do žoge je prišel Irving in počakal, da se je iztekel čas. Dallas je prišel do zelo pomembne zmage.

Irving je dosegel 24 točk (met iz igre 9/17), 19 Hardaway Jr., 18 Bullock in 14 Green. Pri Clippers je Norman Powell zbral 24 točk, Terance Mann 21, prva zvezdnika George in Leonard pa sta vpisala po 20 in 18 točk.

NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons           113:85
Washington Wizards - Charlotte Hornets          118:104
Boston Celtics - Philadelphia 76ers             106:99
Miami Heat - Indiana Pacers                     116:111
Toronto Raptors - San Antonio Spurs             112:98
Houston Rockets - Sacramento Kings              128:130
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves              118:143
LA Clippers - Dallas Mavericks                  104:110
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors  125:122
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice