Šport > Košarka
23311 ogledov

Nove slabe novice za Luko Dončića

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski as zagotovo izpušča tudi naslednjo tekmo Dallas Mavericks.

Slovenskim ljubiteljem košarke je v noči na petek zaledenela kri, ko so na tekmi med Dallas Mavericks in New Orleans Pelicans opazovali, kako naš čudežni deček Luka Dončić v bolečinah po poškodbi zapušča igrišče. Do poškodbe je prišlo sredi tretje četrtine, Slovenec pa se do konca tekme ni več vrnil iz slačilnice, čeprav bi pelikanom skorajda uspel veliki preobrat in bi Mavericks še kako potrebovali svojega najboljšega košarkarja.

Luka Dončić Groza Šport Realnost Dallasa brez Dončića je naravnost tragična

Slikanje z magnetno resonanco po tekmi je sicer razkrilo, da ne gre za hujšo poškodbo, a so se pri Dallasu odločili, da Luke ne vzamejo s sabo na svoje potovanje po zahodu ZDA, kjer jih je čakala serija petih zaporednih tekem. Tako je nemudoma postalo jasno, da bo Luka izpustil gostovanje pri Golden State Warriors, a so hkrati iz ekipe sporočili, da upajo, da se bo Luka čim hitreje naknadno pridružil ekipi.

A kot vse kaže bo Luka manjkal tudi na tekmi v noči na torek proti proti Utah Jazz. Iz ekipe Dallasa so namreč že potrdili, da Davis Bertans (mečna mišica), Maxi Kleber (stegenska mišica) in tudi Luka zagotovo izpuščajo tekmo proti ekipi iz Salt Lake Cityja. Prav tako je vprašljiv tudi nastop Christiana Wooda, katerega muči poškodba palca.

Prav tako navijače Dallasa ne more navdajati z optimizmom uradni Lukov zdravstveni status, saj ob njegovem imenu piše, da zagotovo izpušča tekmo. Če bi se namreč stvari počasi obračale na bolje, bi ob Luki namreč že pisalo, da je njegov nastop dvomljiv, ali morda vprašljiv. Njegovo trenutno stanje tako ne da slutiti, da bi se lahko kaj kmalu vrnil in se zdi vse bolj verjetno, da bo izpustil tudi še naslednja tri zaporedna gostovanja proti Los Angeles Clippers (9.2.) in dvakrat Sacramento Kings (11.2., 12.2.).

Še bolj kot Lukova poškodba pa lahko Dallas skrbi njihova igra, kadar se morajo znajti brez odličnega Slovenca. Mavericks so namreč izgubili vseh sedem tekem, na katerih niso mogli računati na Dončića, obenem pa so Mavericki brez Luke najslabša obrambna in tretja najslabša napadalna ekipa lige. Če bodo Mavs sledili temu zgledu na prihodnjih gostovanjih, se lahko v zelo zgoščeni zahodni konferenci hitro znajdejo na mestih, ki ne prinašajo neposredne končnice.

NBA na nogah Šport Združitev Irvinga in Dončića dviguje ogromno prahu: "Idiotsko!" Dončić Irving Dallas v središču Šport Potres v ligi NBA, zgodovinski prestop, ki bo premešal karte Luka Dončić Zvezdniška menjava Šport Bomba! Superzvezdnik na poti v Dallas, od Luke se poslavlja najljubši soigralec

Preberite vse novice danes, da boste pravočasno informirani.

Zanimive novice dneva iz vsega sveta.

Sveže novice na naših straneh.

Zadnje novice za vas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice