Šport > Košarka
4583 ogledov

Kidd spregovoril o Lukovi poškodbi, ta posnetek šele razkrije grozljivo resnico

Luka Dončić Profimedia
Dončić zaradi poškodbe predčasno s parketa, ni se več vrnil ...

Slovenski košarkar Luka Dončić, ki se je v severnoameriški ligi NBA komaj dobro vrnil po poškodbi levega gležnja, je imel smolo na tekmi proti New Orleansu. Njegov Dallas je sicer zmagal s 111:106, Dončić pa je po padcu zaradi poškodbe desnega gležnja, nekateri govorijo tudi o morebitni poškodbi pete, že v tretji četrtini predčasno končal tekmo.

Dončić je v omenjeni akciji krenil na zabijanje, a mu je Brandon Ingram izbil žogo, ob tem pa je trčil z Jonasom Valančiunasom in pristal na desni gleženj, katerega je grdo zvilo. Po padcu je želel še ostati v igri, vendar je kmalu zakričal od bolečine ter odšepal v slačilnico. Do takrat je že zbral 31 točk, osem skokov, štiri podaje in dve ukradeni žogi.

"Videli bomo, kako se bo Luka počutil jutri. Upam, da ni kaj hujšega," je o Lukovi poškodbi spregovoril trener Dallasa Jason Kidd, ki pa je tudi poteptal upe navijačev, da se Dončić ni več vrnil na igrišče zato, ker je imel Dallas v tem trenutku že ogromno prednost. "Ne glede na rezultat, se Luka ne bi vrnil na parket." 

Domači košarkarji so imeli do Lukove poškodbe prednost 27 točk, katero pa jim je komajda uspelo obdržati do konca in pelikanom, ki so tudi tokrat igrali brez Ziona Williamsona, prizadejati še deseti poraz na gostovanjih. Spencer Dinwiddie je za Dallas dosegel 21 točk, Josh Green pa je po predčasnem koncu Dončića dosegel devet od svojih skupno 15 točk.

Naslednja tekma Dallas čaka v soboto, ko bo v Kaliforniji pri Golden Statu začel pet gostovanj. Na novembrskem dvoboju obeh ekip so bili boljši Teksašani, katerim pa se ne piše nič dobrega, če se bodo morali zoperstaviti aktualnim prvakom brez svojega daleč najboljšega košarkarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice