Šport > Košarka
20151 ogledov

Pomočnik Detroita izzival Dončića, kar je sledilo, mu ni bilo všeč

Print Screen
Slovenski košarkar je bil na tekmi z Detroit Pistons spet tarča provokacij.

Luka Dončić se je po poškodbi gležnja vrnil pod obroče severnoameriške košarkarske lige s 53 točkami na obračunu z Detroit Pistons. Mavsi so tekmo dobili s 111:105.

Luka Dončić Kakšna vrnitev! Šport Luka dosegel 24 od prvih 30 točk Dallasa, nato pa podobno nadaljeval

Slovenski organizator igre je v 36 minutah igre svojemu izjemnemu strelskemu dosežku dodal še osem skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi ob kar 70-odstotnem metu iz igre in 44,5-odstotnem metu izza črte.

Dončićevega izjemnega strelskega pohoda, s katerim se je postavil ob bok LeBronu Jamesu in Michaelu Jordanu, niso mogle niti zaustaviti niti provokacije nasprotne klopi, kjer je bil v tem pogledu najbolj aktiven pomočnik trenerja Jerome Allen.

Ameriški strateg je Slovenca pričel ogovarjati že v uvodni četrtini, ko mu pa je Dončić vrnil milo za drago, se je branil, češ da bi se moral domači zvezdnik osredotočiti na "igranje košarke".

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Njihov pomočnik trenerja je začel čivkati v prvi četrtini. Ko sem jim vrnil, jim to ni bilo všeč, rekli so mi, naj igram košarko. Če bodo čivkali meni, jim bom čivkal nazaj. Ni me strah," je v prvem intervjuju po tekmi povedal slovenski košarkar in dodal, da je zaradi provokacij dobil še dodaten zagon.

"Čivkal je od prve četrtine. Nimam težav s tem, toda tiho ne bom. Ne želim ponoviti njegovih besed. Ampak nimam pripomb, to je košarka. Zagotovo pa me je še podžgalo," je pristavil.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Samo trije košakrarji so v zadnjih 50 letih zabeležili vsaj pet tekem z več kot 50 točkami v prvih petih sezonah: Michael Jordan, LeBron James in Luka Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice