Šport > Košarka
5459 ogledov

Drama na tekmi v Bostonu, Lakersi zahtevajo sankcije

LeBron James Profimedia
Sodniki so na tekmi v Bostonu močno oškodovali Los Angeles Lakers.

Sinočnja tekma v bostonskem TD Gardnu je postegla z novim poglavjem rivalstva med dvema najstrofejnejšima kluboma v ligi NBA - Los Angeles Lakers in Boston Celtics.

Slednji so slavili po podaljšku z izidom 125:121, potem ko je bila v zaključku rednega dela storjena velika sodniška napaka v škodo gostujoče ekipe.

Goran Dragić NBA Šport Zmagoslavna vrnitev Dragića, Dončić in Čančar brez minutaže

Košarkarji Bostona so pri izenačenju na 105:105 v zadnjih sekundah z osebno napako preprečili koš LeBronu Jamesu, vendar se sodnik ni oglasil.

Zvezdnik jezernikov je ob tem povsem izgubil žvice, protestiral je in norel, udrihal z rokami in se v nekem trenutku vrgel na kolena. 

"Videli ste mojo reakcijo. To je bila osebna napaka. Ne razumem," je po tekmi komentiral James.

Bolj neposreden je bil njegov zvezdniški soigralec Anthony Davis. "To je sranje. To je nesprejemljivo. Lahko vam zagotovim, da jo bo sodnik odnesel brez posledic. Nocoj smo bili ogoljufani. To je bila očitna osebna napaka. Sodniki so bili zelo slabi," je dodal.

"Čeprav se trudimo, da bi čim manj govorili o sodnikih, to postaja vse težje in težje," pa je pristavil trener Darvin Ham.

Liga NBA je v uradnem poročilu tekme priznala sodniško napako. "Sodnike bi morali kaznovati za takšne kikse," je prepričan branilec losangeleške ekipe Dennis Schröder. "Dosodili so dve tehnični napaki igralcem, ki so reagirali na napačno odločitev. To se mora nehati. Če želimo doseči naš cilj, potrebujemo vsako zmago. Težko je, če zaradi sodnikov izgubiš tudi do pet tekem," je dodal.

Komentarjev 1
  • Idioti 22:37 05.februar 2023.

    Osebna videna z Marsa , pa nedosojena !